F.A.Q.

Hieronder staan de meest gestelde vragen. Mocht je zelf nog een vraag hebben schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Hoe kies ik een toneelstuk of schoolmusical?

 • U bekijkt op de website welk toneelstuk of schoolmusical u interessant lijkt.
 • Onder elke samenvatting staat een link met de zichtversie in Acrobat. Bij schoolmusicals staat er ook een link naar een muziekfragment.
 • Een onderdeel van het script is in de zichtversie samengevat of weggelaten. Dit moeten we helaas doen omdat vaak toneelstukken en schoolmusicals worden gespeeld zonder de auteur te betalen.
 • U kunt het script downloaden en rustig uw keuze bepalen.

Hoe gaat een bestelling?

 • Als u uw keuze heeft gemaakt en een toneelstuk of afscheidsmusical wilt bestellen dan vindt u bij het toneelstuk twee links om het toneelscript te bestellen. De ene link is voor een betaling via overboeking. De andere link is voor een directe betaling via IDeal. Als u kiest voor overboeking ontvangt u van ons gelijk de factuur en kunt u de overboeking doen. Vergeet niet het door ons opgegeven betalingscode op uw bankoverboeking te vermelden. Anders kunnen we niet uw bestelling afhandelen!
 • Als u kiest voor IDeal dan kunt u via internetbankieren direct betalen en u ontvangt dan na betaling in uw mail een code waarmee u het toneelscript direct kunt downloaden.
 • U moet rekening houden met een levertijd van ongeveer een week vanaf de betaling als u gebruikt maakt van overboeking. Dit komt doordat de bank het geld een aantal dagen inhoudt en wij pas het toneelstuk versturen nadat betaald is.
 • Als u sneller uw toneelstuk of schoolmusical wilt ontvangen kunt u gebruik maken van een spoedoverboeking. Geef dit wel aan ons door, dan zullen wij alles op alles zetten om het toneelstuk op tijd bij u te krijgen.
 • U ontvangt 1 exemplaar van het script in Acrobat als PDF bestand. Bij musicals ontvangt u het script digitaal en wordt de muziek per post verzonden naar het opgegeven adres.
 • U kunt zelf het toneelstuk vermenigvuldigen tot het gewenste aantal.
 • U kunt het toneelstuk of afscheidsmusical een jaar lang zo vaak uitvoeren als u wilt.

Moeten er vergunningen aangevraagd worden voor de uitvoering en een eventuele her-uitvoering?

Bij de toneelstukken en afscheidsmusicals van CTS producties betaalt u eenmalig het bedrag voor het toneelstuk of musical en hoeft u een jaar lang geen vergunning aan te vragen voor uitvoering of her-uitvoering. U kunt dus voor dezelfde prijs het toneelstuk of de musical een jaar lang zo vaak uitvoeren als u wilt.

Mag ik toneelstukken en musicals van jullie doorverkopen?

Nee! Dat mag niet. Een toneelstuk of musical die aangkocht wordt mag men spelen maar niet doorverhandelen. Alleen de auteur heeft alleen het recht zijn of haar toneelstuk/musical te verkopen. CTS producties heeft van de auteur toestemming zijn of haar toneelstuk of musical aan te bieden. De koper van een toneelstuk of musical heeft die toestemming niet. Overtreding van deze regel is bij wet verboden!

Kan ik ook mijn zelfgeschreven toneelstukken en schoolmusicals via CTS producties aanbieden?

Het is zeker mogelijk om toneelstukken of afscheidsmusicals die u zelf geschreven hebt via CTS producties aan te bieden. U heeft er zelfs meer voordeel bij om uw toneelstuk, blijspel of schoolmusical te verkopen via CTS producties dan door een toneeluitgeverij!

Kan CTS producties mijn toneelvereniging sponsoren?

Dat kan! CTS producties doet veel aan sponsoring binnen de toneelwereld. Zo sponsoren we toneelverenigingen, toneelproducties en toneelwedstrijden. Op Internet sponsoren we bijvoorbeeld websites die over toneel gaan. Dit alles doen we om zo ons steentje bij te dragen aan de ontwikkeling en instandhouding van het amateurtoneel. Wil je weten of wij jou kunnen helpen met sponsoring, mail ons dan je voorstel!

Zijn de toneelstukken en schoolmusicals al eens eerder uitgevoerd?

De toneelstukken, blijspelen en schoolmusicals van CTS producties zijn meerdere keren uitgevoerd in Belgi´┐Ż en Nederland. De reacties waren zeer positief, zowel van het publiek en spelers als van regisseurs. Naar aanleiding van de uitvoeringen is de feedback op de toneelstukken en schoolmusicals meegenomen en verwerkt.