Thrillers

Op deze pagina staan alle toneelstukken met het thema Thriller. Onder elke thriller staat een samenvatting en een link naar de zichtversie. Als u wilt kunt u het script direct bestellen door via IDeal te betalen. Ook kunt u via overboeking betalen.

Mocht u gerichter willen zoeken, bijvoorbeeld op aantal rollen of tijdsduur dan kunt u dat doen via de pagina zoeken.

Rechter Bal nr. 1

Auteur : Klaas van der Spoel
Spelers: : 6 mannen, 1 vrouw
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

De in de rechtzaal door alle verdachten gevreesde rechter Jonas Bal heeft zelfmoord gepleegd. Zijn weduwe, mevrouw Emily Bal-Zak heeft dadelijk de politie gebeld.
Aan de rechercheurs Steen en Been de taak de zaak te onderzoeken. Is het echter wel zelfmoord?
De ontknoping is verrassend, maar feitelijk heel eenvoudig.


De moord in de biljartkamer

Auteur : Klaas van der Spoel
Spelers: : 7 mannen, 4 vrouwen
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 30 minuten

Baron Kommer van Kommerzijl heeft meer vijanden dan vrienden. Hij is bovendien schatrijk. Hij weet dat er onder zijn relaties, zijn bedienden en zogenaamde vrienden een heleboel lui zijn die hem liever dood zien dan levend. Zelfs zijn vrouw vindt hem een moeilijk persoon om mee te leven. Op zekere avond geeft baron Kommer een feestje, voor zijn neef jonkheer Hubertus van Ruysbroeck en diens zuster jonkvrouw Julia. Verdere gasten zijn de heer en mevrouw Pancras, een getrouwd stel dat hij al jaren kent. Hij nodigt bovendien een man uit, die niemand kent, namelijk Ramses Ram. De andere aanwezigen hebben er geen idee van wie die Ramses Ram eigenlijk is. Maar daar maakt baron Kommer zich geen zorgen over. Hij weet dat R.R. een van de beste detective's van Nederland is. En dat is tevens de reden dat hij hem uitgenodigd heeft. Baron Kommer heeft namelijk goede redenen om aan te nemen dat zijn leven in gevaar is...


De truuk van Bea

Auteur : Klaas van der Spoel
Spelers: : 4 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Bea Tricks runt samen met serveerster en vriendin Eva Nerts, de goedlopende Zanzi-Bar, die ze onlangs overgenomen heeft. Samen met de bar heeft ze toentertijd echter ook een viertal nogal dubieuse stam-gasten 'overgenomen'.
Dit ongure viertal zou ze het liefst zo snel mogelijk willen lozen. Op een gegeven moment krijgt ze een goed idee, waarvan ze hoopt dat het haar zal lukken de ongewenste gasten kwijt te raken.
Een en ander met behulp van haar nieuwe vriend, de rechercheur Jurriaan Kaantjer.


De vermoorde Zwarte Piet

Auteur : Klaas van der Spoel
Spelers: : 4 mannen, 2 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Rechercheur De Bok krijgt een wel zeer bizar zaakje op te lossen. Namelijk de moordt op een Zwarte Piet!
De tweeslachtige verloofde (alias Sint Nicolaas) van de vermoorde knecht brengt hem eerst danig in de war. Plotseling ziet hij iets vreemds en daarna weet hij in een handomdraai de moordzaak op te lossen!


De Hangende Spits

Auteur : Klaas van der Spoel
Spelers: : 3 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €23,80
Tijdsduur : 15 minuten

Waaruit eens te meer blijkt dat een klein en nietig persoon toch groot kan zijn, in het goede en in het... slechte. De rechercheurs Mie Trajeur en Cara Bijn krijgen hier ook mee te maken. En wel in de zaak van een bekende voetballer die zelfmoord zou hebben gepleegd, door zich op te hangen. Was het echter wel zelfmoord?


De ongeluksvogel

Auteur : Klaas van der Spoel
Spelers: : 6 mannen, 2 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 60 minuten

Een kolonel b.d. blijkt al tweemaal een ongeluk gehad te hebben. Hij heeft echter steeds het geluk aan zijn zijde. Tot het derde ongeluk... dan keert het geluk zich opeens tegen hem... Ditmaal overleeft hij het niet. Voor inspecteur Teun Klakkebus een taaie kluif om een en ander uit te zoeken. Aanvankelijk lijkt het toch op een noodlottig ongeluk, maar de inspecteur begint daar opeens aan twijfelen. En terecht zoals weldra zal blijken!


De uitgetelde bokser

Auteur : Klaas van der Spoel
Spelers: : 2 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €23,80
Tijdsduur : 15 minuten

Inspectrice Sien Mes, de zuster van de particuliere detective Stanley Mes, krijgt met een raar zaakje te maken. De befaamde bokser Koos Abri, bijgenaamd Canvas Koos, vanwege zijn lichtvoetige optreden in de boksring, ligt dood in een nogal obscuur kantoortje. Volgens zijn manager Ger Maan is hij doodgeschoten door zijn vorige manager Wim Snoek. Maar is dat wel zo?


Een zaakje van binnenuit

Auteur : Klaas van der Spoel
Spelers: : 5 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Inspecteur Hugo Vethoed en zijn assistent brigadier Okko Ram, krijgen te maken met een ogenschijnlijk vrij moeilijke zaak. Het betreft namelijk een roofoverval op een geldkoerier. Geen enkele getuige heeft de overval zien plegen. Aan het politionele duo Vethoed en Ram de taak de roofoverval op te lossen!


Het scheelde een vinger

Auteur : Klaas van der Spoel
Spelers: : 3 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €23,80
Tijdsduur : 15 minuten

De heer Charles Mors wordt dood aangetroffen in zijn huiskamer. Hij is zonder enige twijfel vermoord. De rechercheurs Sabel en Lemmet worden uitverkoren de moord op te lossen. Dat lukt het tweetal boven verwachting, reeds vrij snel. En rechercheur Sabel houdt aan de moordzaak nog een leuke verrassing over!


Schilderijen vervalsing

Auteur : Klaas van der Spoel
Spelers: : 2 mannen, 4 vrouwen
Prijs : €23,80
Tijdsduur : 15 minuten

De armlastige kunstschilder Kees Ladderaar krijgt een prima, zeer royaal betaalde opdracht. Echter wel eentje waar een luchtje aan zit... Maar daar blijft het niet bij. Weldra moet hij zich zowat uit de naad werken. En het blijkt uiteindelijk ook nog voor niets te zijn geweest!


Ifigeneia

Auteur : Wilma Stofmeel
Spelers: : Minimaal 14 spelers
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 60 minuten

Aan het begin van het stuk maken we kennis met de toneelgroep en hun regisseur. Toan, de regisseur van de toneelgroep heeft voor de Griekse tragedie Ifigeneia gekozen. De spelers zijn er in eerste instantie niet blij mee. Toan verteld dat hij het stuk in een modern jasje wil steken door er een reality-tv show van te maken. De oorlogsvloot kan niet uitvaren omdat de oliekraan is dicht gedraaid en er waait geen gunstige wind zodat de schepen ook niet kunnen zeilen. Er wordt gespeeld in eigentijdse kleding. TV verslaggevers doen verslag van de ontwikkelingen in de reality-tv show. Tenslotte gaan de spelers akkoord en maken ze de rolverdeling. Na deze introductie volgt het toneelstuk.

Het is de Trojaanse Oorlog, het Griekse leger is gemobiliseerd en staat op het punt om onder aanvoering van Agamemnon koers te zetten naar Troje...