Overzicht toneelstukken

Onder elke samenvatting staat een link naar de zichtversie van het script. Als u wilt kunt u het script direct bestellen. Dit kan door via IDeal te betalen. Ook kunt u via overboeking betalen.

Mocht u gerichter willen zoeken, bijvoorbeeld op aantal rollen of tijdsduur dan kunt u dat doen via de pagina zoeken.

Advocaatje leef je nog

Auteur : Loek de Waal
Spelers: : 3 mannen, 3 vrouwen, 1 open
Prijs : €65,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Harold en Egbert zijn beide advocaat op een advocatenkantoor. Harold is door zijn vader in het vak gerold maar bakt er eigenlijk weinig van. Als per ongeluk Harold en Egbert allebei een zaak aannemen waarbij ze elkaars tegenstander zijn loopt de spanning op. Allebei willen ze winnen om zo een goede indruk te maken op Harold's vader die het kantoor wil verkopen. Als bekend wordt wie de rechter is ziet Harold het niet meer zitten. De rechter is een oud studiegenoot waar hij altijd mee overhoop heeft gelegen. Els, de secretaresse, die de beide advocaten eigenlijk zou moeten ontlasten door werk uit handen te nemen, is echter eerder een extra last. Ze heeft geen verstand van computers en lakt liever haar nagels dan dat ze typt. Meneer en mevrouw Bosma hebben een geschil met hun buurvrouw mevrouw Kloo omdat zij hun boom heeft gesnoeid die daarna omgevallen is en schade veroorzaakt heeft. Wie moet dat nu gaan betalen? Dat moeten Egbert en Harold zien uit te vechten voor de rechter. De rechter is nogal streng en niet een van de gemakkelijkste. Uiteindelijk vindt de rechtszaak plaats en proberen Egbert en Harold de zaak voor hun cliënten te winnen. Dat Els een belangrijke rol speelt in de ontknoping had niemand verwacht.


Bedrogen Dronkaard

Auteur : Johan Volkers
Spelers: : 5 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 30 minuten

Floris, de man van Kniertje, is een enorme drinkeboer, die van geen ophouden weet. Zijn vrouw lijdt hier enorm onder, maar gelukkig verzint de omgeving een list om hem weer in het gareel te krijgen. Ze weten hem ervan te overtuigen dat hij doodziek is. Hij is klaar voor de dood: Wordt het de hemel of de hel? Dit stuk werd door de schrijver zelf omschreven als een 'onwaardige dronkemanshel, waarin men zoveel verwerpelijke zaken aantreft, dat hij nauwelijks met goedgezindheid aanschouwd kan worden..." Al is de drank in de man De wijsheid is niet snel uit de kan!


Boontje komt om haar loontje

Auteur : Remco Klop
Spelers: : 1 man, 2 vrouwen, 2 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Tyra Boontje is een beroemd fotomodel maar niet erg aardig. Op een dag gaat zij met haar fotografe, Grietje, naar een bos voor een fotosessie. Ze vertelt Grietje dat zij het bos heeft gekocht om daar een groot nieuw huis te laten bouwen. Het bos moet dus verdwijnen en de bomen gekapt...! Wat Tyra en Grietje echter niet weten is dat zij boven op het huis van twee kabouter dwergen staan, die alles horen met alle gevolgen van dien…


Brechtje, Een heksenproces

Auteur : Victoria Mathilde Kerkvliet
Spelers: : 3 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 60 minuten

Martina leest in de krant dat opleidingen voor heks fiscaal aftrekbaar zijn. Ze vraagt zich af hoe heksen in het verleden vervolgd werden en gaat op zoek op het Internet. Ze stuit op heksen processen in de 15e eeuw. In 1485 reist dominicaan Institor naar de paus en vraagt hem of hij een protocol mag schrijven voor het uitroeien van hekserij. Als dit protocol van kracht wordt zien we Brechtje die verdacht wordt van hekserij en gevangen wordt genomen. Martina volgt het verhaal met verbazing. Brechtje wordt ondervraagd en hoewel ze ontkend wordt ze uiteindelijk ter dood veroordeeld. Martina vraagt zich af of het nu veel anders is dan toen.


Datingbureau Harten Twee

Auteur : Peter Damen
Spelers: : 2 mannen, 4 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Datingbureau Harten Twee is geen normaal dating bureau. Waar andere bureaus werken via de computer zoekt Harten Twee het meer in het fysieke contact. Daarom nodigt Maxwell, de "gladde" eigenaar van Harten Twee, zijn cliënten uit ook bij hem thuis uit. Hij weet niet wat hij zich op zijn hals haalt, maar weten zijn cliënten wel wat hen te wachten staat? U en zij weten het op het eind van dit leuke spel.


De boere-klucht

Auteur : Johan Volkers
Spelers: : 6 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 30 minuten

In sommige kluchten wordt de boer neergezet als de sul die makkelijk te bedriegen is. In dit stuk lijkt dit ook te zijn, maar schijn bedriegt. Op zekere dag brengt hij mevrouw de jonker een lading hout. Zij wil meer dan dat en hij vindt dat ook prima. Alleen zij houdt zijn paarden achter als beloning. De boer weet niet hoe hij dit z'n vrouw moet uitleggen. Eerst wint hij advies in bij z'n advocaat, die echter alleen maar aan hem wil verdienen. Als zwijggeld krijgt deze van de boer een zak met 'geld'. De boer wacht de jonker (terugkomend van de jacht) op en zegt dat zijn vrouw z'n paarden heeft achtergehouden omdat hij kromhout geleverd zou hebben. De jonker vindt zo'n straf te gek en bezorgt hem z'n paarden terug. Uiteindelijk heeft alleen de boer plezier van z'n avontuurtje gehad...


De Führer en de illusionist

Auteur : Collectief Anonymus
Spelers: : 5 mannen, 8 vrouwen
Prijs : €96,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

In de lente van 1945, in een Berlijns theater, schuilen acht vrouwen - hun mannen zitten aan het front - voor de naderende Russen. Eén van hen is een joods meisje, de dochter van de beroemde illusionist en variété artiest Erich Jan Hanussen, die in 1933 werd vermoord. Ooit was hij de "hoftovenaar" van de nazi's en zou hij - als jood - niet alleen de doorbraak van Hitler, maar ook zijn ondergang voorspeld hebben. Om de angst op afstand te houden besluiten de acht actrices het verhaal van Hanussen te spelen… "De Führer en de illusionist" is een avondvullend historisch drama, gebaseerd op feiten. Het wordt gespeeld door acht vrouwen.


De heks en de inquisiteur

Auteur : Collectief Anonymus
Spelers: : 2 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 60 minuten

Sam Stookers, een mislukte schrijver van griezelverhalen, ontvangt van 'een vurige fan van zijn werk' het dagboek van een zestiende eeuwse heksenjager. Die heeft destijds zijn eigen vrouw ontmaskerd als zijnde een heks en haar op de brandstapel gezet. Wanneer Sam een portret van deze vrouw onder ogen krijgt, die als twee druppels water op zijn eigen echtgenote lijkt, staat het voor hem vast. Hij heeft al zijn tegenslagen en mislukkingen te danken aan zijn vrouw, die een heks is... "De heks en de inquisiteur" is een bloedstollende pyschologische thriller, waarin de wurgende spanning langzaam maar zeker ten top gedreven wordt!


De ijzerendame ontdooit

Auteur : Yolanda Verberk
Spelers: : 6 vrouwen, 2 open
Prijs : €65,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Sinds haar dementerende man is opgenomen in een verzorgingstehuis woont Rosa alleen. Haar oude buurvrouw is overleden en een nieuwe bewoonster neemt vlak voor de kerstdagen haar intrek in het huis. Rosa hoopt dat er een leuke vriendschap tussen hen kan ontstaan. Helaas heeft Sophie, de nieuwe buurvrouw, hier hele andere ideeën over en haar bitse uitspraken geven haar standpunt meer dan duidelijk weer. Er van overtuigd dat iedereen vrienden nodig heeft, laten Rosa, haar dochters en haar huishoudelijke hulp Janneke de nieuwe buurvrouw nog niet meteen links liggen. Nadat Sophie ernstige gezondheidsproblemen krijgt, begint ze langzaam aan hulp te accepteren en vrienden toe te laten in haar leven.

Een toneelstuk dat in oorsprong geschreven is voor kerst en het sluit zeer goed aan bij de kerstgedachte. Natuurlijk ook buiten kerst goed te spelen.


De jager

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 2 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Een jager wil olifanten gaan vangen. Een douanier vertelt hem dat hij Tanzania niet inkomt als hij hem niet vertelt hóe hij die olifanten 'vangt'… Tijdens een komisch gesprek tussen de twee haalt de douanier hem over toch te vertellen hoe hij nu precies olifanten vangt. Het eind van het stuk is zeer verassend.


De kanibaal en ik, een bijzonder stel

Auteur : Remco Klop
Spelers: : 2 mannen, 1 vrouw, 4 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Goedemiddag. Hartelijk welkom bij het programma: hobby’s in Nederland. Vanmiddag zijn we te gast bij mevrouw Zuurtjes uit Holwerd, die jullie graag wat wil vertellen over haar wel heel bijzonder hobby, namelijk: het sparen van kannibalen. Kannibalen, zul je denken? Hoe zit dat? En hoe kom je erop? Daarvoor geef ik graag het woord aan mevrouw Zuurtjes...


De kolenmijn

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 3 mannen, 1 vrouw, 1 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Drie Werkeloze jongens uit een grote stad gaan in Limburg solliciteren. Ze worden ontvangen door een secretaresse en een personeelschef van een kolenmijn. Doldwaze toestanden. Temeer daar de jongens lekker plat praten en al helemaal geen verstand van het werken in mijnen hebben, maar wel doen alsof... Het eind heeft een geweldig goeie clou!


De Koningin en de machine van Prof. Beinstein

Auteur : Remco Klop
Spelers: : 4 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Koningin Beetje Trix heeft grote geld zorgen... Gelukkig weten de superhelden Vlek en Nog Een Vlek wie de koningin kan helpen. Hoe? Dat zie je in het toneelstuk!


De minnestrijd

Auteur : Johan Volkers
Spelers: : 3 mannen, 1 vrouw
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 30 minuten

Een man wordt door zijn vrouw bedrogen en mishandeld. Hij beklaagt zich daarover tegen zijn buurman maar gelukkig weet die raad. De man moet gewoon doen alsof hij gek geworden is! Zijn vrouw is hierdoor zo wanhopig dat ze eerst de buurman en vervolgens de priester om raad vraagt. Door haar man lekker eten en drinken te geven zou hij weer moeten genezen… De vrouw doet dit alles maar komt er dan achter dat dit alles een 'foefje' is van haar man. Hoe dat afloopt…! En wat "Toe maar" hier mee te maken heeft…!?


De overval in het verse broodje

Auteur : Peter Damen
Spelers: : 5 mannen, 8 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Het beloofd een normale maar drukke dag te worden in lunchroom: 'HET VERSE BROODJE" annex bankfiliaal. Een monteur komt langs om een geavanceerd alarmsysteem aan te leggen. Maar tot het zover is de, bange slaperige, bewaker Anton actief. Nou ja actief?? Directeur Hogenboezem ontvangt een belangrijke klant en baliemedewerkster Sylvia is druk doende achter én voor de balie. In de lunchroom treft met de voorbereiding voor de komende lunch. Cindy, hulp in de lunchroom, wordt achter haar vodden gezeten door de eigenaresse Andrea. Schoonmaakster Riek is druk doende om alles schoon en netjes te houden. Dan komen er een paar klanten binnen en de eerste perikelen dienen zich al aan. Maar slaat het noodlot pas echt toe in de vorm van twee overvallers. Dat deze het onderling niet eens zijn en niet goed weten wat te doen als er onderhandelingen volgen met een politieagent draagt alleen maar bij tot nog meer hilarische taferelen in deze leuke klucht.


De paardenvijg

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 1 man, 2 vrouwen, 1 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Een zwerver vertelt een andere zwerver dat hij op het platteland iedere dag heel goed te eten krijgt. En dat komt allemaal door een 'Paardenvijg'. De andere zwerver neemt zijn idee over en krijgt eerst met een hele achterdochtige boerin te maken en daarna met de norse boer zelf. Met een vreselijk leuke clou!


De stille aanbidder

Auteur : Maarten Stevens
Spelers: : 5 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Vader verwacht een zakenrelatie die bij hun komt logeren maar heeft zelf geen tijd om hem te ontvangen. Als er aangebeld wordt ontvangt moeder Geert de Vries, maar deze zegt dat hij niet de zakenrelatie is die vader bedoelt. Moeder denkt dat dit een van zijn grapjes is en laat hem niet gaan. Dochter Janneke heeft al van jongs af aan een vriend, Henk-Paul. Vooral moeder ziet Henk-Paul als schoonzoon zitten en pusht Janneke om met Henk-Paul om te blijven gaan. Janneke voelt echter niet meer zo veel voor hem en daagt hem uit om meer romantisch te worden. Als Janneke dan een gedicht en een bos rozen krijgt is ze helemaal blij met Henk-Paul. Als blijkt dat dit niet van Henk-Paul afkomstig is en gaat iedereen op zoek naar de stille aanbidder. Is het Koos, de student die bij het gezin in de kost zit? Is het Geert de Vries, de "zakenrelatie" van vader. Of is het toch Gijs, de collega van Janneke's zuster Hanneke…!? Als de stille aanbidder aangeeft dat hij zich bekend gaat maken loopt de spanning op. Iedereen verzamelt zich stiekem in de woonkamer om niks te missen van de ontmoeting tussen hem Janneke. Dan komt hij binnen… en de stille aanbidder is…


De verkeerde Lijfwacht

Auteur : Peter Damen
Spelers: : 1 man, 4 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Marie-Louise is een druk bezet politica, alleen het werk telt voor haar. Op een dag krijgt ze het bericht dat ook zij bedreigd wordt en ze krijgt een lijfwacht toegewezen. Oma Jose bestiert al jaren het huishouden voor Marie-Louise, zij waakt over haar kleindochter als een havik. Daarom durft Liedeke ook niet te vertellen dat ze een vriendje heeft. De verwikkelingen beginnen met een onschuldig lijkend telefoontje maar volgen elkaar in hoogtempo op met als hoogtepunt het arriveren van de vermeende lijfwacht. Maar… Wie is dan dat degelijke meisje dat opeens in huis verschijnt…? Alles valt op zijn plaats aan het eind van deze vrolijke klucht!


De verrassing van opa Dicky Oudman

Auteur : Remco Klop
Spelers: : 2 mannen, 4 vrouwen, 1 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

We zijn aanbeland in de keuken van opa Dicky Oudman. Hij is een oude opa van 94 jaar, die vandaag zijn neef en drie nichten bij hem thuis heeft uitgenodigd voor een verrassing. Geen van de uitgenodigden, opa’s enige familie nog, weet waarom maar ze hopen dat opa, die vrij rijk is, misschien vandaag wel een gulle bui heeft en wat voor hun heeft...! Echter opa heeft hele andere plannen...


De vierde toren

Auteur : Marja van Staalduinen
Spelers: : 2 mannen, 3 vrouwen, 1 open
Prijs : €96,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Dit toneelstuk vindt op twee tijdstippen plaats, namelijk nu en in de jaren vlak voor de tweede wereldoorlog. Hoofdrolspeelster Lies vertelt in etappes, in flashbacks, een stuk van de familiegeschiedenis aan haar kleinzoon Timo, een 12 á 13 jarige scholier. Het stuk begint als de vader van Lies binnen komt met een bijzondere jutterbuit. Een mooi uit hout gesneden schaakspel, waarvan helaas één toren ontbreekt en een kist met een kleine privébibliotheek. In de ogen van de jonge Lies en ook in die van knecht Jacob een zeer waardevolle buit, die zij graag zelf wilden houden. Moeder Stien en dochter Lies hebben in die tijd niet veel in de melk te brokkelen, maar samen met Jacob lukt het om delen van de buit te houden. Alles lijkt goed te gaan tot de oorlog uitbreekt en Jacob opgeroepen wordt.
Mensen zijn spelers op het schaakbord van leven en afhankelijk van de zetten van anderen. Sommige mensen worden zelfs hoeksteen/toren of lichtbaken. Naast kerst en de tegenstellingen van toen en nu wordt ook het thema van de vredesmissies in dit stuk aangehaald.
Het is een prettig en boeiend stuk om te zien en te spelen. Voor veel ouderen een bron van herkenning. De vrolijke noot is voldoende aanwezig, maar overvleugelt de serieuze ondertoon zeker niet.


De Vlokkies

Auteur : Peter Damen
Spelers: : 2 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Bij de, min of meer, aso familie Vlokkie staat de financiële nood hun bijna aan de lippen. Uit bittere noodzaak is pa Vlokkie, in de kelder, een hennepkwekerij begonnen. Maar dat is nog niet genoeg. Op aanraden van zijn vriend Koos heeft hij een "sexlijn" opgezet die maar niet van de grond wil komen. Op de eerste plaats moet hij zijn vrouw en dochter Maureen nog zien te overtuigen om de gesprekken te voeren (hij probeert dit op een ludieke manier op te lossen) en op de tweede plaats wordt er niet gebeld! Het wordt nog erger als zijn schoonmoeder een paar dagen komt logeren. Oma is een echte kletsmajoor en mag daarom niet weten wat er in de kelder gebeurd en wat de telefoon gesprekken inhoudt. Uiteraard leidt dit tot hilarische taferelen. Het wordt nog erger voor pa Vlokkie als Tobias opduikt die agent blijkt te zijn. De rampen zijn niet meer te overzien als Tobias en Maureen verliefd worden. En dan komt Tobias met een bericht dat inslaat als een bom! De schrijver wil benadrukken dat enige gelijkenis met bestaande personen dan wel gebeurtenissen berusten op toeval.


De warme bakker met de koude tenen

Auteur : Remco Klop
Spelers: : 4 mannen, 2 vrouwen, 1 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

De mensen in een klein Fries plaatsje klagen steen en been, want de enige warme bakker in de wijde omtrek, Bakse Bruin, is veel en veel te duur! Dan gebeurt er op een nacht iets vreemds in Bakse’s slaapkamer, drie spoken verschijnen, spreken Bakse streng doch rechtvaardig toe en bezorgen hem koude tenen…


De weddenschap

Auteur : Remco Klop
Spelers: : 2 mannen, 4 vrouwen, 1 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Het gaat in de weddenschap om het volgende: mevrouw A. zegt dat zij binnen tien minuten van een zwerfster een echte dame kan maken, meneer A. zegt dat dit onmogelijk is. Wie heeft er gelijk? Heeft er wel iemand gelijk? Nou ja… ach, laat ook maar!


Doortrapte Melis

Auteur : Johan Volkers
Spelers: : 2 mannen, 2 vrouwen
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 30 minuten

Doortrapte Melis is een 17e eeuwse klucht met het motto: Als de man is gaan varen, zal de buurman z'n vrouw wel bewaren. De buurman ziet een avontuurtje met z'n buurvrouw wel zitten. Om z'n eigen vrouw zand in de ogen strooien, doet hij 's nachts of hij aan de diarree is. Hij kan dan mooi z'n slag slaan. Helaas, bij terugkomst staat z'n vrouw op hem te wachten en ziet dat hij een ander kledingstuk bij zich heeft. Zij haalt verhaal bij hem, maar weet dat de buurvrouw ook fout is. Beiden krijgen er dus flink van langs.


Een bijzondere dag in het bejaardenhuis

Auteur : Remco Klop
Spelers: : 4 jongens, 2 meisjes, 2 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Voor dit toneelstuk gaan we 50 jaar, een halve eeuw dus, vooruit in de tijd, naar het jaar 2057. We zijn daar aanbeland in de gemeenschapsruimte van bejaardenhuis ‘de Avondster’. In dit bejaardenhuis wonen alleen maar beroemde mensen, sterren dus! Michael Jackson bijvoorbeeld, maar ook Jennifer Lopez, en Britney Spears. Hans Kazan , de goochelaar, maar ook Neil Armstrong, de eerste Man op de maan, en niet te vergeten: Lala, van de teletubbies. De directeur van dit sterren tehuis is niemand minder dan Albert Einstein, de beroemde professor. Allen zijn oud, bejaard nu, maar ze zijn er en daar gaat het om. Geef ze een applaus hier zijn de bejaarde sterren van ‘De Avondster’!


Een Egyptische vervloeking

Auteur : Collectief Anonymus
Spelers: : 1 vrouw
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 60 minuten

We bevinden ons in de sterfkamer van de egyptoloog Douglas Murray, die indertijd de mummie van de oud-Egyptische hogepriesteres van de Tempel van de Ogen heeft gestolen. Zij was ooit het mooiste meisje van Egypte geweest. Wie haar graf zou schenden, zou getroffen worden door een vloek… De rol van Murray kan gespeeld worden door een acteur, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van een pop en een geluidsband. Hij ligt in bed - het zou ook een doodskist kunnen zijn -, onder een deken, als een mummie, ijlend. Her en der in de kamer staan olielampen en kaarsen. Een meisje in een witte jurk terroriseert hem. Misschien is zij zijn secretaresse, of zijn dienstmeid, de geest van een oud-Egyptische hogepriesteres, een spookbeeld. Zij alleen komt aan het woord; Murray reageert uitsluitend door geluiden (band) of gebaren (indien vertolkt door een acteur). Het meisje vertelt hoe Murray haar graf heeft geschonden, en tot welk verschrikkelijk onheil dit heeft geleid… Een griezelige, sfeervolle monoloog met een onthutsende pointe… Voor een goeie actrice en een dito regisseur.


Een koninklijk probleem

Auteur : Kees en Nelleke Folmer
Spelers: : 5 mannen, 5 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 60 minuten

Een Koninklijk Probleem is vooral een vrolijk stuk, dat al geschikt is voor de leeftijdsgroep vanaf 8 jaar. Op speelse wijze komt het probleem van de partnerkeuze voor het voetlicht. Stel je bent Koning. Kun je dan je zoon zomaar met de eerste de beste vrouw laten trouwen? Recente verwikkelingen in het koningshuis suggereren dat hier toch meer bij komt kijken. Aan de andere kant, welke moeder wil nu niet dat haar dochter trouwt met een kroonprins? En dat is precies het thema van het stuk: iedereen wil trouwen met een prins. Leef daarom mee met de listen en lagen van prinses Maria en huiver bij de schurkenstreken van de koninklijke secretaris van Schaep tot Wolff. Gelukkig lopen er ook nog een niet al te snuggere tuinman en een opblaasbare chemicus rond om de zaak te redden. Nou ja, rédden...


Een vuist vol met lolly's

Auteur : Remco Klop
Spelers: : 4 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Dit is het ware verhaal van cowboy Licky Look, de man die sneller snoept dan zijn schaduw. Licky kan niet zonder lolly’s met aardbeiensmaak, maar nu zijn deze op en zit er voor hem niets anders op dan naar Snoepdoos city te gaan om nieuwe te halen. In Snoepdoos city zijn echter de tweelingbroers Glos en Flos Prodent de baas, dus het is maar de vraag of het Licky gaat lukken deze keer…


Geheime logee's

Auteur : Maarten Stevens
Spelers: : 4 mannen, 4 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

De tweeling Marcus en Ronald komen bij hun opa en oma logeren. Hoewel ze een tweeling zijn lijken ze totaal niet op elkaar. Ronald is een stoer type dat graag indruk op meisjes maakt terwijl Marcus liever in zijn schoolboeken duikt en postzegels verzamelt. Als ze bij hun opa en oma zijn komt opa tot de ontdekking dat oma bijna jarig is en ze bedenken een verrassing voor oma: ze nodigen Marieke, het lievelingskleinkind van oma uit. Als die de volgende dag al op de stoep staat met haar vriendin Johanneke zijn ze veel te vroeg. Er zit niks anders op dan ze te laten logeren in het huis, zonder dat oma er achter komt. Marcus en Ronald worden allebei verliefd op Johanneke. Marcus krijgt van Ronald tips om stoerder te worden en zo meer indruk op Johanneke te maken. Oma vermoedt ondertussen dat opa en de tweeling iets in hun schild voeren en vraagt aan de buren of die misschien af en toe eens willen proberen om opa en de tweeling af te luisteren. Er worden dus twee meisjes verborgen gehouden in huis en de buren komen op de raarste momenten binnen vallen, dat levert een heleboel onverwachte situaties op. Eindelijk is daar dan de verjaardag van oma maar dat loopt totaal niet zoals het gepland was…


Goedgekeurd...

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 5 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 30 minuten

Een postbode, een ruimtevaartmedewerker en een ambtenaar solliciteren voor een baan als manager. Ze krijgen van de dokter een fysieke als wel een psychische keuring. De dokter heeft ook nog een assistente, die heel grappig met de telefoon omgaat. Voor de psychische keuring hoeven ze alleen maar… tot 10 te tellen… Een sketch met heerlijke lachmomenten! Het eindigt met een prachtige ambtenaren clou!


Grote truc!

Auteur : Loek de Waal
Spelers: : 2 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Een goochelaar en zijn assistente geven een optreden. De goochelaar doet erg zijn best er een mooie show van te maken maar zijn assistente werkt niet echt mee. Geen enkele truc verloopt zoals die zou moeten. Terwijl de goochelaar en zijn assistente steeds meer hun best doen er iets van te maken worden de gevolgen alleen maar rampzaliger...


Help, mijn PC doet vervelend

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 1 man, 2 vrouwen, 1 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Molly, een dom blondje heeft problemen met haar pc. (die ze consequent pjoeter noemt…) Ze belt de helpdesk en krijgt Frank aan de lijn. Er ontstaat een dolkomische dialoog tussen Molly en Frank, die voor de helpdesk werkt en buitengewoon veel geduld met haar heeft. Aan het eind van de sketch is Molly nog even zelf HELPDESK-HULP en heeft enkele korte gesprekken met hele domme mensen, die niets van een pc snappen. Frank en die andere stemmen zijn alleen maar microfoonstemmen!


Het geheim van de Paarse Knokus

Auteur : Remco Klop
Spelers: : 3 mannen, 1 vrouw, 1 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

We zijn aanbeland in Italië, in de luxe villa van de beroemde filmster Michelle Favero. Behalve dat zij beroemd is , is zij ook erg rijk, en bezit ze ook nog de Paarse Knokus, een diamant die wel 300 miljoen euro waard is. Vandaag krijgt de filmster bezoek van twee meisjes, die voor de schoolkrant een stukje willen schrijven over de filmster en natuurlijk de diamant. Wat de filmster echter niet weet is dat er twee zwervers rond het huis zwerven die de diamant willen stelen...! Maar wat de zwervers niet weten is dat een detective genaamd Rienus op zijn beurt de zwervers weer volgt om te zien wat ze uit spoken. Graag jullie aandacht voor het spannende toneelstuk: Het geheim van de paarse knokus!


Het loterijspel

Auteur : Johan Volkers
Spelers: : 7 mannen, 1 vrouw
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 30 minuten

Dit stuk werd in 1600 geschreven door Jan van Hout en beschrijft de ellende van de bevolking. Er is sprake van overstromingen en van armoede. Een ieder probeert op een makkelijke manier aan rijkdom te komen, totdat een wijs iemand een ieder erop wijst, dat er nog armere mensen zijn. Een stichtelijk slot, maar nog steeds actueel.


Het Nieuws van Vandaag

Auteur : Remco Klop
Spelers: : 3 mannen, 4 vrouwen, 1 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Minister-president Balkenende noemt zich sinds vandaag: Balkeman, De Man Die Alles Kan! Zijn motto luidt: Eerst had je Batman, toen Spiderman en toen Superman, maar nu is de tijd rijp voor Balkeman ! Marjan Koekenpan van het nieuwsprogramma 'Het Nieuws Van Vandaag' doet verslag ...


Het reclamespotje

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 1 man, 3 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Beverly, een vreselijk dom grietje moet een klein rolletje in een reclame spotje spelen. Ze doet alles fout en ratelt er maar op los. De regisseur wordt stapeldol van haar. Haar tegenspeler is het daarentegen helemaal met haar eens en de cameraman waait met alle winden mee. Het eindigt op een onverwachte manier..!


Het stranden van de Ark

Auteur : Marja van Staalduinen
Spelers: : 2 mannen, 4 vrouwen, 1 open
Prijs : €103,95
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Het toneelstuk speelt zich af op een met sluiting bedreigde kinderboerderij, genaamd “De Ark”. Bernadette probeert het onafwendbare sluiten te voorkomen. Dit doet ze zowel voor haar beesten-spul als voor een junkie, die wanneer hij niet terecht kan bij het Leger der Heils onderdak krijgt in “De Ark”. Bernadette wordt bijgestaan door twee vrijwilligsters, de een wat positiever ingesteld als de andere. Vertegenwoordiger in veevoer e.d. Koos “waait” af en toe aan. De dierenarts, die tevens een goede vriendin is van Bernadette, probeert op haar manier wat te betekenen en brengt een jongerenwerker op het pad van de junk. Het nodige spektakel wordt veroorzaakt door een vos, die het op de kippen heeft voorzien en waarvoor een nachtwacht wordt georganiseerd, waar de junk onverwacht het slachtoffer wordt. Thema’s als probleemjongeren, aids, “is er voor ons nog plaats in de stal” en vrijwilligers, komen ruimschoots aan bod in dit zeer afwisselend serieuze en toch ook humorrijke toneelstuk.


Het Testament van Doctor Dee

Auteur : Collectief Anonymus
Spelers: : 3 mannen, 2 vrouwen
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 60 minuten

Een student en zijn vriendin huren de kamer van een zekere Johannes Dierickx, die net is overleden. Al zijn spulletjes staan er nog. Onder de bezittingen van de zonderlinge maneer Dierickx bevinden zich een zwarte spiegel en boeken over de beruchte zestiende eeuwse magiër John Dee. Daar is iets heel vreemds mee aan de hand… In deze razend spannende horror-toneelthriller slaan de mysterieuze voorwerpen van een dode hun meedogenloze klauwen in het leven van twee nietsvermoedende jonge mensen.


Het wilde oerwoud

Auteur : Remco Klop
Spelers: : 3 mannen, 1 vrouw, 3 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Het toneelstuk begint in een vliegtuig, ergens boven de Atlantische oceaan. Marco Borsato en Ali B. zijn onderweg naar een optreden in Amerika, althans dat denken ze. Weldra zullen ze verzeild raken in een spannend avontuur in "Het wilde oerwoud...!"


Hoe het zit tussen dieven en deftige mensen

Auteur : Remco Klop
Spelers: : 3 mannen, 5 vrouwen, 1 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Men zegt wel dat misdaad niet loont, en meestal is dat natuurlijk ook zo, maar soms wordt iedereen er beter van. Hoe dat zit... zien jullie in dit toneelstuk!


Ik tover, ik tover

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 1 man, 4 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Paula heeft een toverboekje gevonden en probeert meteen een spreuk op haar vriendin uit. Die heeft dan ineens een kattenstaart. Als er nog 2 meisjes de klas binnenkomen volgen er nog enkele hilarische momenten. Allemaal veroorzaakt door het toverboekje… Dan komt hun (liefst eigen…) leerkracht binnen en die wordt ook betoverd… Aan het eind komt alles op zijn pootjes terecht.


James Bond en de Man met de Gouden Teddybeer

Auteur : Remco Klop
Spelers: : 3 mannen, 3 vrouwen, 1 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Ernst Blofeld, aartsvijand van James Bond, heeft een slecht plan om James Bond in de val te lokken: hij ontvoert de teddybeer van Mister Bean, die goed bevriend is met Bond...


Karelis

Auteur : Johan Volkers
Spelers: : 3 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 30 minuten

Karelis is een klucht geschreven door Johan Volkers in 16e/17e eeuws stijl. Karelis is een zgn. uitvreter, die gratis aanschuift bij begrafenissen en partijen. De omgeving stoort zich hier aan en bedenkt een list: Hoe zorgen we ervoor dat Karelis niet meer gratis kan meeëten en drinken? Het plannetje lijkt waterdicht, toch trekt Karelis aan het langste end...


Kerstverlichting

Auteur : Marja van Staalduinen
Spelers: : 1 man, 3 vrouwen, 3 open
Prijs : €96,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Irene zit een straf uit voor beursfraude. Zij is verbitterd door hetgeen zij heeft meegemaakt en heeft nauwelijks berouw van haar daden. Haar dochter en schoonzoon zijn ongewild mede slachtoffer van haar misstap. Moeder en dochter hebben een moeizame onderlinge relatie, die gedurende het stuk de goede kant op draait. Irene krijgt te maken met het fenomeen celdeling. Zij zal haar cel moeten delen met een bolletjesslikster. Dit zorgt voor heel wat spanning maar ook humor. De gevangenisbewaarder en de gevangenispredikant slepen Irene er als het ware doorheen. In haar eenzame bestaansmomenten worden haar gedachten vertolkt door haar goede- en haar slechte geweten. Door lichaamstaal te gebruiken ondersteunt Irene deze twee spelers. De mededeling van haar dochter dat Irene Oma gaat worden, doorbreekt haar verbittering. Ik hoop dat dit stuk zowel u als uw publiek plezier verschaft en tot nadenken stemt.


Klucht van de jacht

Auteur : Johan Volkers
Spelers: : 3 mannen
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 30 minuten

Deze 17e eeuwse klucht van Focquenbroch gaat over een jager en zijn knecht. Alles draait natuurlijk om de jacht op de vrouwtjes. Aanvankelijk wordt de jager neergezet als een wellusteling die het louter om de pleziertjes gaat. Zijn knecht verhaalt hier smakelijk over. Maar in de loop van het verhaal blijkt dat de jager aan al die avontuurtjes een kind heeft overgehouden... Op slag is de man veranderd in een echte vader. Hij kan er echter voorlopig niet voor zorgen en besteed de zorg aan de vrouw van de schoolmeester uit.


Koene prinsessen en knappe ridders

Auteur : Wendy Wuyts
Spelers: : 8 mannen, 6 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 60 minuten

Twee monniken vertellen het verhaal van koning Hal, van zijn avontuurlijke dochter Sheena en van zijn brave zoon Henry. Wanneer de vrouw van koning Hal sterft, neemt hij een toverdrank in die hij van zijn kwaadaardige zus -prinses Madelief- gekregen heeft. Hij dacht dat hij zijn verdriet omwille van de dood van Appelsientje zou vergeten, maar in de plaats daarvan geraakt hij in een diepe slaap. Zijn kwaadaardige zus Madelief maakt iedereen wijs dat de koning ziek is. Tot zijn genezing zal ze over het land Héél Héél Dichtbij regeren. Prinses Sheena stuurt ze op een avontuurlijke reis in de hoop dat de prinses zal verongelukken. De prins zet ze voor de keuze om met een buitenlandse prinses te trouwen en naar diens land mee te reizen of anders de gevangenis in. Omdat de buitenlandse prinsessen niet zo ideale bruidskandidaten zijn, kiest hij voor de laatste optie. Jaren gaan voorbij. Héél Héél Dichtbij gaat gebukt onder de tirannie van Madelief. De dorpelingen klagen en smeken haar om haar plunderingen in het dorp te stoppen. Het tij keert, wanneer een oude man Sheena naar het kasteel terugbrengt. Ze is echter door een betovering haar geheugen kwijt. Omdat het uitspreken van het mooiste woord de betovering kan verbreken, vindt de hofdichter verschillende woorden uit. Uiteindelijk slaagt hij erin de betovering te verbreken. Prins Henry wordt bevrijdt. Sheena en Henry willen samen met de hulp van de hofdichter en een schildknaap Madelief en haar twee lijfwachten wegjagen, maar Madelief is te sterk... totdat koning Hal wakker wordt. Hij verbant zijn zus en haar twee lijfwachten naar een akelig, ver land. Het sprookje eindigt met de twee monniken die zeggen dat ze nog lang en gelukkig verderleefden, prins Henry een ideale bruidskandidaat vond en dat Sheena succesvol andere avonturen voltooide.


Kom op, lache. Het is feest...

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 2 mannen, 2 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Een sketch van ca. 15 minuten, verpakt in 8 korte, maar erg vrolijke moppen, die door 4, of zelfs 8 personen kan worden gespeeld . Alle moppen hebben stuk voor stuk een verrassende clou. In de sketch zijn duidelijk alle hoedjes en attributen beschreven, die men hierin nodig heeft.


Kwakzalver

Auteur : Johan Volkers
Spelers: : 3 mannen
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 30 minuten

Dit 17e eeuwse stuk heeft de goedgelovigheid van de mens als thema. Hans de kwakzalver en Jan de landloper proberen elkaar te overtroeven in het bedotten van hun medemens. Hans (met Duits accent) kijkt aanvankelijk neer op de landloper, maar geleidelijk aan slaat dit om in respekt. Dit keer is de boer niet de bedrieger, maar het slachtoffer. Tewis, de turfboer, laat zich door beiden in het ootje nemen.


Leentjebuur

Auteur : Johan Volkers
Spelers: : 3 mannen, 2 vrouwen
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 30 minuten

Leentjebuur is een klucht geschreven door Johan Volkers in de sfeer van de 16e/17e eeuw. Het motto: Boter bij de vis zoals het hoort, anders kan de visser overboord! Visser Leendert beklaagt zich over z'n vrouw, die alleen maar geld uitgeeft. Zijn vrienden stellen hem voor zgn. te verdrinken en als ander persoon terug te komen. Zo kan hij mooi zijn vrouw volgen. Zijn vrouw blijkt haar man helemaal niet te missen, dit tot grote ergernis van Leendert. Zijn vrienden blijken opeens minder trouw te zijn, uiteindelijk blijft Leendert met lege handen achter...


Lichte Claertje

Auteur : Johan Volkers
Spelers: : 5 mannen, 2 vrouwen
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 30 minuten

Dit stuk was in de 17e eeuw zeer populair. Een sullige man laat zich door zijn vrouw bedriegen. Zijn knecht wijst hem op de ontrouw van zijn vrouw. Zij nemen dan polshoogte in een herberg, alwaar de vrouw met haar minnaar heerlijk aan het brassen (eten, drinken, zoenen) is. De bedrogen man durft hier niets van te zeggen en haalt er de politie (schout) bij. Uiteraard is de vrouw dan allang weer naar huis terug. De schout en de man zien haar thuis zitten. De vrouw draait de rollen om en zegt tegen de schout dat ze haar overspelige man niet meer wil. De man begint nu aan zichzelf te twijfelen en gaat zelfs op de knieën om vergeving te vragen...


Ma Flodder in de ban van de Ring

Auteur : Remco Klop
Spelers: : 3 mannen, 1 vrouw, 3 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Ma Flodder in de ban van de ring is een toneelstuk over de altijd charmante Ma Flodder en haar evenzo frisse en vrolijke kinderen Kees en Johnny. Enige weken geleden hebben de Flodders nieuwe buren gekregen, prof. Murdoch en zijn beide assistenten . Kees en Johnny zijn wel bevriend geraakt met het drietal maar Ma Flodder vindt ze maar niets. Ze maken veel te veel lawaai vindt ze doordat ze altijd bezig zijn met nieuwe uitvindingen, ook ’s nachts. Dat levert nogal wat spanningen op....!


Mamma mia

Auteur : Loek de Waal
Spelers: : 4 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 30 minuten

In dit Italiaanse restaurant zwaait Luigi de scepter. Zijn neefje Pepe moet hem helpen maar daar komt niet veel van terecht. Als de gasten komen loopt de bediening nogal uit de hand. Pepe proeft het eten van de gasten door met zijn vingers in hun bord soep te gaan. Luigi probeert wanhopig Pepe in goede banen te leiden maar slaagt daar maar half in. De gasten kunnen ogen niet geloven als ze zien in wat voor restaurant ze terecht gekomen zijn.. Tot overmaat van ramp morst Luigi wijn over zijn gasten. Aan het eind lijkt het er verdacht veel op dat er een kalf in de keuken geslacht wordt. Of… was het een kat…


Moeder staakt

Auteur : Yolanda Verberk
Spelers: : 4 vrouwen, 1 open
Prijs : €65,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Moeders zullen een grote herkenning vinden in dit toneelstuk. Moeder Christa heeft de zorg voor haar twee tienerdochters en, hoewel hij uiteraard al volwassen is, ook voor haar man Jan. Christa heeft het gevoel dat geen van de gezinsleden haar werk in huis waardeert. Bovendien is respect ver te zoeken. Dit zorgt ervoor dat ze de rollen in het huishouden eens drastisch wil omdraaien. Ze besluit te gaan staken en wordt hierin gesteund door haar moeder. Als er niemand de boterhammen smeert, de boodschappen doet, de rommel opruimt en de was blijft rondslingeren, beseffen haar man en de kinderen dat dit zo niet langer kan. De rest van het gezin ziet het als een uitdaging haar op andere gedachten te brengen. Als ze in de gaten hebben dat hun plannetje niet lukt, zorgt dat voor kritieke, maar ook grappige momenten.


Molières Masker

Auteur : Collectief Anonymus
Spelers: : 3 mannen, 2 vrouwen
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 60 minuten

In een luxueuze kerker in de Bastille van Parijs overlijdt in 1703 de Man met het IJzeren Masker, die hier opgesloten werd en zijn ijzeren masker kreeg opgezet door niemand minder dan de Zonnekoning, Lodewijk XIV. Deze man met het IJzeren Masker speelt samen met zijn bewakers en een paar dienstmeisjes 'het spel van zijn leven', net voor hij zijn laatste adem uitblaast. Hij beweert dat hij niemand minder dan de grote toneelschrijver en acteur Jean-Baptiste Molière is, die in ongenade viel bij de Zonnekoning, omdat hij in zijn nieuwste stuk de merkwaardige praktijken van de favoriete minnares van de koning, madame de Montespan, op de korrel nam. Zij zou zich te buiten zijn gegaan aan zwarte missen, waarbij ook kinderoffers werden gebracht. De Zonnekoning zou Molière een gif hebben laten toedienen, dat hem schijndood achterliet op de scène, bij het spelen van "De Ingebeelde Zieke"… Maar vertelt deze komediant van de Bastille de waarheid? Deze avondvullende tragikomedie wordt gespeeld in de stijl van de commedia dell'arte, door 2 dames en 3 heren. Het stuk heeft ervaren en goede spelers nodig, en een dito regisseur. Het is gebaseerd op het boek De Komedianten van de Bastille van Patrick Bernauw.


Mooi geflest

Auteur : Kees en Nelleke Folmer
Spelers: : 4 mannen, 7 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 60 minuten

Hoopt u ooit nog eens mooi en beroemd te worden? Heeft u ook zo'n geweldige drang om steeds maar te scoren en uzelf te profileren? Dan moet u dit stuk gewoon zien! En dat kan, want het is geschikt voor iedereen tussen 8 en 108 jaar. "Mooi Geflest" gaat over mensen die jong, snel en mooi willen blijven. In onze wereld is dat lastig, want een mens wordt vanzelf oud, langzaam en rimpelig. Maar stel nu eens dat er een middel bestond waardoor je in één keer veertig jaar jonger werd. Zou je daar dan niet álles voor over hebben? Iedereen wil er toch goed uitzien en dus meetellen? En als je zo'n middel zelf zou kunnen maken. Wat zou je dan een macht hebben over anderen, en wat zou je rijk kunnen worden...


Ons Erf

Auteur : Maarten Stevens
Spelers: : 8 mannen, 5 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

In het toneelstuk Ons Erf wordt een boerenfamilie zestig jaar lang gevolgd. In verschillende scènes spelen allerlei gebeurtenissen in het gezin zich af met op de achtergrond opmerkelijke gebeurtenissen in de wereld. Als belangrijke gebeurtenissen passeren onder andere de landing op de maan, de Cubacrisis, de watersnoodramp, Pim Fortuyn en Bill Clinten de revue. Het toneelstuk begint in 1945 na de bevrijding van Nederland als Jozien ontdekt dat ze zwanger is. Ze is ongetrouwde en ziet haar toekomstplannen ineens in duigen vallen. Klaas, een jonge alleenstaande boer ontfermt zich over haar. In de tweede scène zijn Klaas en Jozien getrouwd en is het kind, Vera geboren. In de rest van het toneelstuk worden Jozien en Klaas en hun boerderij gevolgd terwijl ze zich in het leven staande proberen te houden. Ze krijgen, naast blije momenten, met moeilijke keuzes en dilemma's te maken. Als ze kinderen krijgen en er nagedacht moet worden over wie de boerderij overneemt. De ontkerkelijking van de maatschappij speelt ook in het gezin en de pastoor doet zijn best om iedereen bij de kerk te houden. Als later Klaas en Jozien opa en oma zijn geworden blijven ze betrokken bij de boerderij. Het wordt telkens moeilijker om als boer staande te blijven met alle regels en beperkingen. Na de varkenspest 1997 zijn is de boerderij op sterven na dood. Onder de kleinkinderen begint een strijd om de boerderij en geld. Als niemand meer weet hoe het verder moet bied Klaas uiteindelijke de oplossing. Dit toneelstuk is aangrijpend en ontroerend maar er is ook ruimte voor humor. Aan het eind van dit toneelstuk krijgt u antwoorden op alle vragen. Wie is de vader van Vera? Wie neemt de boerderij over? Komt er een kampeerboerderij?


Pasen en pinksteren op één dag

Auteur : Marja van Staalduinen
Spelers: : 2 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 60 minuten

Een aangrijpend dramastuk, waarin leven eindigt en begint. Het gaat over een terminaal zieke, hoogzwangere vrouw staat op het punt het aardse voor het eeuwige in te ruilen. De manier waarop zij daarmee om weet te gaan is een toonbeeld voor de achterblijvers.


Professor Poepjes en de duistere formule

Auteur : Remco Klop
Spelers: : 1 man, 1 vrouw, 4 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

De formule van professor/uitvinder Poepjes maakt oude en zieke knuffels niet alleen beter, maar ook MEGA-sterk! Op mensen echter heeft de formule een heel andere uitwerking...


Schoonfamilie...

Auteur : Maarten Stevens
Spelers: : 3 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Rob komt voor het eerst bij de ouders van zijn vriendin Jantiene thuis. De vader van Jantiene is kolonel in het leger geweest en is een barse en stipte man. Rob probeert natuurlijk een goede indruk te maken maar dat gaat al vanaf het begin mis. Jantiene gaat op de bos bloemen zitten die voor haar moeder waren. Als Rob dan ook nog per ongeluk een dure vaas omstoot waar Jantiene's moeder heel erg aan gehecht was komt hij in de problemen. Hein, het broertje van Jantiene, heeft het als enige gezien en die wil wel zijn mond houden. Daar moet echter wel wat tegenover staan. Rob wordt gechanteerd door Hein en Marlies, het zusje van Jantiene, maakt het hem ondertussen ook niet gemakkelijk. De kolonel en zijn vrouw zijn ondertussen nog steeds aan het uitzoeken waar de vaas is gebleven en Rob weet zogenaamd van niets. Als dit het enige zou zijn wat mis ging dan viel het nog mee maar Rob krijgt de ene ramp na de andere te verwerken. Rob blijft krampachtig proberen een goede indruk te maken maar dat mislukt keer op keer totdat de bom barst… Of het daarna nog goed komt tussen Rob en zijn "schoonfamilie…"


Sneeuwwitje en de drie dwergen...

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 3 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

We hebben in dit sprookje een Toverkol, een Fee, Sneeuwwitje en… 3 dwergen. Het is alles bij elkaar een vrolijke toestand, omdat een prins een dwerg blijkt te zijn en met Sneeuwwitje wil trouwen. En de Toverkol en de Fee kunnen niet met elkaar opschieten. Een sketch met heel veel grappen en een happy end!


Superkip

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 1 man, 1 vrouw, 1 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Een man rijdt met een gangetje van 90 km per uur over de snelweg en… wordt door een… kíp ingehaald…? Het beest gaat steeds harder lopen en hij volgt de rennende kip met een vaartje van 150 km. per uur. Bij de kippenfarm slaat de kip rechtsaf en hij dus ook. (dit wordt allemaal door de boer en boerin verteld, die het allemaal zien gebeuren. Dus er hoeft niet echt een auto op het toneel 150 km. te rijden…) Bij de kippenfarm aangekomen kan hij niet meer op tijd remmen en rijdt een hek aan diggelen. Die de boerin net de dag ervoor heeft geschilderd. Nog een beetje duf, gescheurde kleren en met het stuur in zijn hand strompelt hij, onder het stro zittend de schuur binnen. Daar krijgt hij gelijk een enorme ruzie met de felle boerin. Hij is bereid het hek te vergoeden áls... ze hem maar vertellen waarom hun kippen zo hard kunnen rennen... Dat wordt hem verteld en dat is tevens…de fantastisch leuke clou...!


Tante Toos doet aan pottenbakken

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 2 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

2 Nichtjes en hun mannen krijgen hun tante op bezoek. Ze is rijk, maar ook een beetje excentriek. Het draait allemaal om 2 foeilelijke keramiek potjes, die tante op haar pottenbakkersclubje voor de stellen heeft gemaakt. Een vrolijke sketch met een enorme leuke clou aan het eind.


Tussen Kunst en Kitsch

Auteur : Loek de Waal
Spelers: : 4 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 30 minuten

In het televisieprogramma tussen kunst en kitsch kunnen mensen voorwerpen mee nemen die door een deskundige getaxeerd worden. Ook in deze aflevering zij er weer gasten die stiekem hopen dat ze iets kostbaars in hun bezit hebben. De deskundige laten hun licht schijnen over de objecten maar doen dat op nogal vreemde wijze. Zo blijkt een oud beeldje ineens niet zo oud meer en eindigt een Chinese vaas van 300.000 euro in scherven. De presentator probeert dit alles in goede banen te leiden maar slaagt hier maar matig in. Een herkenbaar toneelstuk met veel humor.


Uit het dagboek van een juf

Auteur : Remco Klop
Spelers: : 3 mannen, 3 vrouwen, 2 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Hartelijk welkom in de klas van Juf Macaroni, een heel bijzondere klas zoals jullie zo meteen zullen zien, maar het is ook een bijzondere dag vandaag, want prinses Maxima komt op bezoek. Ze komt gewoon even kijken of de klas iets is voor haar eigen kinderen. Een belangrijke dag is het ook voor hulpjuf Hupske die vandaag voor het eerst in de klas is. Zij heeft een hobby: zij schrijft alles wat ze meemaakt op in haar dagboek...


Uri Geller en de vedwenen lepels

Auteur : Remco Klop
Spelers: : 5 mannen, 1 vrouw, 2 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

In de hele wereld zijn alle lepels verdwenen. Uri Geller zit letterlijk met zijn handen in zijn haar, want zonder lepels geen lepel act, en zonder lepel act geen Uri Geller... Wie wil dat nou, en waarom?


Vertrouw nooit een roze olifant

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 2 mannen, 2 vrouwen, 1 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Een verteller vertelt opzij van het toneel staand op humoristische wijze een verhaal. Het verhaal gaat over een roze olifant die voor de school op hun speelplaats rondloopt en op het punt staat op de auto van hun leerkracht te gaan zitten. Terwijl hij vertelt komen de leerlingen de klas binnen en beelden uit waar de verteller het over heeft. Af en toe hebben zij, net als de leerkracht ook tekst. De leerkracht is echter meer met zichzelf bezig dan met de ellende die boven zijn hoofd hangt en luistert niet naar de kinderen. Waardoor de olifant zijn enige bezit, de auto, vermorzelt. Het heeft als clou, dat, als een leerkracht niet naar zijn leerlingen luistert hij een hele platte auto over houdt...


Waar is het lijk...?

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 3 mannen, 1 vrouw, 1 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Rechercheur Bakker en zijn assistent proberen een dubbele moord op te lossen, maar ze zijn een lijk kwijt. Over dit lijk, dat midden op toneel ligt struikelt steeds iedereen, maar niemand ziet het lijk liggen. De telefoon wordt voor de deurbel aangezien en andersom. Uit een kledingkast stapt de dader en het lijk komt aan het eind ook nog overeind. Een doldwaze eenakter dat met een koddige clou eindigt…!


Waarom je nooit je toverstaf uit moet lenen

Auteur : Remco Klop
Spelers: : 4 mannen, 3 vrouwen, 1 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

We bevinden ons in het theater van Berend Buis en over enkele ogenblikken zal de beroemde goochelaar Hans Karvan Cevitan hier gaan optreden. Het belooft een bijzonder optreden te worden te meer daar onder de aanwezigen zich ook de koningin van Lombardije bevindt. In zijn kleedkamer heeft Hans alles klaarstaan voor een spetterend optreden, maar of dat er ook van komt…


Wachtlopen...

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 3 mannen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Hans staat op wacht en krijgt van een Sergeant de opdracht, dat als de Generaal langs komt hij hem onmiddellijk naar de officiersmess moet sturen. Hans, een heel erg dom type snapt het allemaal maar half. Wat dolkomische verwikkelingen met de Sergeant oplevert, die zich verschrikkelijk opwindt. Het einde heeft een leuke clou.


Morgen wordt het beter

Auteur : Kees en Nelleke Folmer
Spelers: : 5 mannen, 4 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 60 minuten

Morgen wordt het beter, of de kansarme grijpt zijn kans...


Grimms Probleem

Auteur : Lisette Leenders
Spelers: : 4 mannen, 6 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 45 minuten

Het stuk is geschreven als wagenspel maar kan ook makkelijk als eenakter op een podium uitgevoerd worden. Spelers kunnen dan zowel vanuit de zaal als vanuit de coulissen opkomen. De spelers zijn allen sprookjesfiguren die ouder zijn geworden. Hun fantasierijk bestaan heeft plaats gemaakt voor jaloezie, nijd en problemen van alledag. Het stuk begint bij Jacob Grimm die zijn sprookjesfiguren heeft uitgenodigd om iets belangrijks met hen te bespreken. Iets wat ze niet zo leuk zullen vinden… En zo verschijnen Hans en Greet, Sneeuwwitje, Roodkapje, Wolf, Geest, Heks en Astenpoetser nietsvermoedend bij Grimms huis. Ze zien een reünie wel zitten maar na de toespraak van Grimm wordt duidelijk dat hij een andere reden heeft om hen te laten komen. Er is namelijk een groot probleem en de sprookjesfiguren moeten aan de slag met een concurrentiestrijd als gevolg. Krijgt dit sprookje uiteindelijk toch een goed einde of loopt het slecht af? Enne… is dit eigenlijk wel een sprookje?


Gezocht

Auteur : Tina Boven
Spelers: : 5 mannen, 3 vrouwen, 2 open
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 60 minuten

Dries woont al enkele maanden alleen op zijn appartement. Hij is single. Zijn ouders willen dat hij in het kort een goede vrouw vindt. Zelf besteed hij daar niet veel tijd aan. Hoewel hij klaagt over de dagelijkse sleur van het leven laat hij alles maar zijn beloop gaan. Elke morgen staat hij op, beantwoord hij het overbezorgde telefoontje van zijn moeder, kleed zich aan en wacht totdat zijn collega aanklopt om te carpoolen naar het werk. Wanneer de doorsnee dag weer zijn doorsnee start neemt gebeurt er plots een ongewone wending in het patroon van Dries. In plaats van zijn collega staat plots een gemaskerd figuur achter de deur die hem bedreigt als hij hem geen schuilplaats aanbiedt. Dries heeft niet echt de keuze en stemt toe. De crimineel denkt tijdelijk gerust te zitten…totdat er net op die dag verschillende mensen bij Dries binnenvallen. Ze lossen het telkens op, op hun eigen inventieve manier. En dan klaagt Dries van een saai leven? Maar wat zoekt men uiteindelijk echt?


In de lift

Auteur : Marja van Staalduinen
Spelers: : 6 vrouwen
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 60 minuten

Op de dag voor kerst komen vier mensen vast te zitten in een ziekenhuislift. In eerste instantie is er schrik en angst en daarna de ervaring van de nodige ongemakken, die het opgesloten zitten in kleine ruimte met zich meebrengt. Er is buiten de lift ook veel activiteit door hulpdiensten en collega's. We krijgen een kijkje in de privé levens van de mensen in de lift en hun denkwijze over kerst en de manier waarop dat gevierd moet worden of niet.
Om het voor de kijker nog leuker te maken, zou de vloer van het decor aan één kant op te takelen/krikken moeten zijn, om het effect van een plotselinge beweging in de lift meer te benadrukken.


Ik ben Onschuldig

Auteur : Daniël Quintens
Spelers: : 1 man
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 45 minuten

Komt uit de gevangenis en vindt thuis een verwaarloosde huiskamer. Ziet er ouder uit of dat hij in werkelijk is. Hij werd door verschillende personen bedrogen en niet het minst door zijn vrouw. Terwijl hij schuldig of onschuldig in de gevangenis terecht gekomen, is zij ervan door gegaan met haar kinderen. Als hij in dat lege, koele huiskamer binnenkomt, begint hij zijn verhaal aan het publiek te vertellen. Laat ons zeggen, zijn levensverhaal. Soms brutaal, soms kalm en soms emotioneel. Veelal dramatisch maar ook eventjes komisch. Hij laat het publiek lang wachten op het verhaal waarom hij eigenlijk in de gevangenis terecht gekomen is. Het publiek moet maar zelf uitmaken of hij werkelijk zo onschuldig was of is. Komt het nog goed met Kamiel. Komt het nog goed tussen Kamiel en zijn kinderen. Vragen die in de loop van zijn verhaal opgelost worden.


Meesterspionnen

Auteur : Remco Klop
Spelers: : 3 jongens, 3 meisjes, 1 open
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Sinds enige tijd verdwijnen er ,overal in de wereld, dingen . Niet van die kleine dingen, maar hele grote dingen. Zo is de Eiffeltoren in Parijs opeens verdwenen, het vrijheidsbeeld in New York is spoorloos, en, de Big Ben in Londen lijkt te zijn opgelost. Frankrijk, Amerika en Engeland staan voor een raadsel en hebben nu hun krachten gebundeld door drie van hun meesterspionnen opdracht te geven uit te zoeken wie hier achter zit . Het spoor leidt vooralsnog naar een klein parkje aan de rand van een Fries plaatsje. Hier zullen de drie spionnen elkaar ontmoeten om gezamenlijk verder te speuren…


De Kast

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 2 mannen, 1 vrouw
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Rob wil een linnenkast in elkaar zetten. Als hij staat stort hij in elkaar. En na de tweede keer weer. Als zijn vrouw het de volgende dag gaat doen stort hij, als hij net staat weer in elkaar. Ze haalt er een monteur bij, waarbij hetzelfde gebeurt. Maar deze man komt erachter waardoor het komt. Hier aanvast zit een geweldig leuke clou. De kast is uiteraard niet op toneel te zien. Men hoort hem steeds (in de slaapkamer dus, en via een geluidsbandje) in elkaar storten.


Ja hoor, goedgekeurd

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 5 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 30 minuten

Een postbode, een ruimtevaartmedewerker en een ambtenaar solliciteren voor een baan als manager. Ze krijgen van de dokter een fysieke als wel een psychische keuring. De dokter heeft ook nog een assistente, die heel grappig met de telefoon omgaat. Voor de psychische keuring hoeven ze alleen maar… tot 10 te tellen… Een sketch met heerlijke lachmomenten! Het eindigt met een prachtige ambtenaren clou!


Die Belgen toch...

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 4 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

2 Agenten staan aan een gracht. Aan de overkant staat Wiske, een Vlaamse Belgische. Ze staat duf in het water te staren, waar ze even later in duvelt. In plaats van er ook in te springen beginnen de agenten een dom gesprek met elkaar en bellen het bureau om te melden dat er een vrouw in de gracht is gevallen. Intussen gaat Wiske 3 x kopje onder. Een vrouw springt het water in en brengt aan de overkant Wiske op het droge. Als de agenten er aan komen complimenteren ze de vrouw niet met haar heldendaad, maar. vragen de 'redster' naar haar naam. De vrouw ontploft van verontwaardiging en begint de agenten op humoristische wijze te beledigen.
Aan het eind zit een hele leuke clou!


Die Belgen toch

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 4 mannen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

2 Agenten staan aan een gracht. Aan de overkant (voor het publiek uit beeld) staat Stanneke, een Vlaamse Belg, die duf in het water staat te staren en er even later in duvelt. In plaats van er ook in te springen beginnen de agenten een dom gesprek met elkaar en bellen het bureau om te melden dat er een man in de gracht is gevallen. Intussen gaat Stanneke 3 x kopje onder. (dit wordt door de agenten aan elkaar verteld, zodat het publiek hier ook van op de hoogte is) Een man springt in het water (harde plons…) en brengt aan de overkant van de gracht Stanneke op het droge. (de agenten lopen even af. De klatsnatte redder ondersteunt de kletsnatte Belg het toneel op. De agenten komen dan ook weer op) De agenten complimenteren de man niet met zijn heldendaad, maar… vragen de ‘redder’ op strenge manier naar zijn naam. De man ontploft van verontwaardiging en begint de agenten op humoristische wijze zwaar te beledigen. Aan het eind zit een hele leuke clou…!


Anneke wint een prijs

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 1 man, 2 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Anneke, een vrolijke meid die een safarireis naar Afrika heeft gewonnen ontmoet bij aankomst haar gids, die haar meteen een geweer in de handen wil drukken. Maar Anneke is helemaal niet van plan op dieren te gaan schieten.

In een café ontmoeten de 2 meiden Gijs die op olifanten jaagt. Dat doet hij echter zonder een geweer en op een hele speciale manier. Die hij hun vertelt met de geweldig leuke clou aan het eind…!


Anneke wint een prijs...

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 3 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Anneke, een vrolijke meid die een safarireis naar Afrika heeft gewonnen ontmoet bij aankomst haar gids, die haar meteen een geweer in de handen wil drukken. Maar Anneke is helemaal niet van plan op dieren te gaan schieten.

In een café ontmoeten de 2 meiden Dora die op olifanten jaagt. Dat doet hij echter zonder een geweer en op een hele speciale manier. Die hij hun vertelt met de geweldig leuke clou aan het eind…!


De jager...

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 2 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Een jager wil olifanten gaan vangen. Een douanier vertelt haar dat ze Tanzania niet inkomt als ze haar niet vertelt hóe ze die olifanten dan wel 'vangt' Dan volgt er een komische dialoog tussen de twee. Tenslotte haalt de douanier haar over toch te vertellen hoe ze die olifanten precies vangt...
Het eind van de SKETCH heeft een ontzettend leuke clou...!


De Paardenvijg....

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 4 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Een zwerver vertelt een andere zwerver dat ze op het platteland iedere dag heel goed te eten krijgt. En dat komt allemaal door een Paardenvijg... De andere zwerver neemt haar idee over en krijgt eerst met een hele achterdochtige boerin te maken en daarna met de norse boer zelf...
Deze sketch heeft een vreselijk leuke clou...!


Thuis

Auteur : Kamiel van der Laan
Spelers: : 3 mannen, 2 vrouwen
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 30 minuten

Thuis is een feel good stuk over gewone mensen. Neem een vader, een moeder, een zoon van zes en een dochter die morgen acht wordt. Plaats ze in een woonkamer. Laat ten slotte opa op verjaardagsvisite komen en je bent thuis.
Wat herken jij van thuis? Een stuk van en voor alle leeftijden.


De geheime passie van mevrouw Klepel

Auteur : Ellen Dros
Spelers: : 13 open
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 60 minuten

Mevrouw Klepel is een rijke, oude en adellijke dame die door omstandigheden niet langer meer op zich zelf kan wonen. Haar neef Constant heeft samen met haar het beste verzorgingstehuis uitgezocht in de omgeving en dat is: “ “Residentie de Warande” geworden. Dan komt de dag van de verhuizing en mevrouw Klepel meldt zich samen met haar neef in “ Woon/Zorgcentrum de Warande”. Natuurlijk is dit geen Residentie maar wel een heel goed en gezellig huis voor oudere mensen. Daar heeft mevrouw Klepel echter geen boodschap aan en zij besluit dat haar verblijf maar van korte duur kan zijn. Ondertussen heeft neef Constant het landgoed van zijn tante verkocht en daarom moet zij net als de andere bewoners, die overigens erg aardig zijn, zich aanpassen en er het beste van maken. In het begin houdt zij zich erg afzijdig en wil met niemand iets te maken hebben, maar dan komt de dag dat de andere bewoners erachter komen dat mevrouw Klepel een wel zeer bijzondere hobby heeft en wordt het toch nog gezellig voor iedereen.

Dit stuk is speciaal geschreven voor kinderen en/of senioren maar kan uiteraard door iedereen worden gespeeld.


Als kat en Hond

Auteur : Tjitske Cnossen
Spelers: : 5 mannen, 4 vrouwen, 2 open
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 60 minuten

Een absurdistisch stuk over echtscheiding, voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De vader en moeder van een meisje en een jongen zijn nogal verschillend. De moeder is creatief en alternatief, de vader is zakelijk en nogal conservatief. Ze hebben niet zo’n goed huwelijk. De ruzies lopen steeds hoger op. De buurvrouw die steeds langs komt om een kopje suiker te lenen krijgt alle agressie die opgebouwd wordt over zich heen letterlijk en figuurlijk. Als moeder haar zoon een kat voor zijn verjaardag geeft en vader een hond, dan is het huis te klein. Ook de kat en de hond maken ruzie. Vader te tekent slipjes op de naaktschilderijen van moeder en knipt haar lievelingsplant in stukken. Moeder knipt zijn lievelingsstropdassen doormidden en wast zijn witte lievelingspak met rode sokken zodat hij roze wordt. De kinderen bespreken de problemen met hun ouders met een vriendin terwijl ze aan het gameboyen zijn. Deze vriendin raadt hen aan om hun vader en moeder op te geven voor het televisieprogramma Gerry Hopper, waar echtparen hun grieven kunnen uiten over elkaar. Dat doen ze maar het loopt er op uit dat de ruzies nog erger worden. Bij opa en oma die wel een goeie relatie hebben, kunnen de kinderen altijd terecht voor een stukje appeltaart en goede raad.
Ze vragen of het mogelijk is om te onttrouwen. Dat ze niet meer getrouwd zijn. Dat kan volgens opa en oma wel. Het lijkt hun beter dat hun vader en moeder dat dan gaan doen. Ze leggen het hun voor. Vader en moeder en ook de hond en de kat vinden het een goed idee.
Zo gezegd zo gedaan. De onthuwelijksceremonie wordt gevierd. Het NEE woord wordt gegeven. Het onthuwelijkte paar gefeliciteerd. Vader gaat met de hond in een ander huis wonen en moeder met de kat. De kinderen gaan soms bij vader en dan weer bij moeder wonen. Iedereen is opgelucht. Geen ruzie meer en ieder kan leven en op vakantie gaan zoals hij of zij wil.


Roodkapje hou je niet voor het lapje

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 3 mannen, 2 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Roodkapje heeft een grote hekel aan de Lelijke Toverkol. Want die betovert mensen in dieren en dieren in mensen.
Als de 2 elkaar in het bos ontmoeten ontstaat er een meningverschil. Hier bemoeit Wouter zich mee. Wouter woont in een kasteel waar ook de papiergedrochten wonen, die in deze sketch niet meedoen…
Alexandrowitz van Overgauw-Dubbel Blauw-Dubbel Rood is een graaf die door de Toverkol in een kikker is betoverd.
De veldwachter krijgt het voor elkaar dat de Toverkol hem weer in een mens omtovert. Maar dat de Toverkol hier goed mee weg komt is niet zeker…


Anneke op safari

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 1 vrouw
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Anneke heeft met een slagzin een safarireis in Afrika gewonnen en vertelt hoe ze er toe is gekomen om die slagzin te maken en in te sturen.
Ze vertelt over de reis in het vliegtuig (bisinis-klasse…) naar Afrika en laat het publiek weten hoe haar gedachten over dierenprogramma’s op televisie zijn. De monoloog zit vol zelfspot en grappen. Hele pittige en (soms) cynische opmerkingen hoe zij over de manier denkt, waarop mensen op aarde met de dieren omgaan. De ontmoeting met haar vrouwelijke gids en hoe ze daar mee om is gegaan.
De monoloog eindigt met een vrolijke opmerking van Anneke, waardoor de gids volledig uit het veld is geslagen…


Dom en nog Dommer

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 3 mannen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Herman en Gijs zijn 2 fabrieksarbeiders die vinden dat ze saai werk hebben. De opzichter (Ben) zit in een stoel, drinkt de hele dag door koffie en leest in een boekje.
De 2 arbeiders willen weten waarom dat zo is. Dat zij zo hard moeten werken en dat die opzichter de hele dag op zijn luie gat kan blijven zitten. Als Herman het de man gaat vragen wordt hem op een voorbeeldwijze uitgelegd waarom dat is. Herman legt het dan weer aan Gijs uit, waardoor de sketch met een knaller van een clou eindigt.


Dommer en nog dommer

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 3 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Kitty en Marian zijn 2 fabrieksarbeiders die vinden dat ze saai werk hebben. De opzichter (Marlies) zit in een stoel, drinkt de hele dag door koffie en leest in een boekje.
De 2 arbeiders willen weten waarom dat zo is. Dat zij zo hard moeten werken en dat die opzichter de hele dag op haar luie gat kan blijven zitten. Als Kitty het haar gaat vragen wordt haar op een voorbeeldwijze uitgelegd waarom dat zo is. Kitty legt het dan weer aan Marian uit, waardoor de sketch met een knaller van een clou eindigt.


Pieter op safari

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 1 man
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Pieter heeft met een slagzin een safarireis in Afrika gewonnen en vertelt hoe hij er toe is gekomen om die slagzin te maken en in te sturen. Hij vertelt over de reis in het vliegtuig (bizzenis-klasse…) naar Afrika en laat het publiek weten hoe zijn gedachten over dierenprogramma’s op televisie zijn.
De monoloog zit vol zelfspot en grappen. Hele pittige en (soms) cynische opmerkingen hoe hij over de manier denkt, waarop mensen op aarde met de dieren omgaan. De ontmoeting met zijn vrouwelijke gids en hoe hij daar mee om is gegaan. De monoloog eindigt met een vrolijke opmerking van Pieter, waardoor de gids volledig uit het veld is geslagen…


De verkeerde bankroof

Auteur : Peter Damen
Spelers: : 6 mannen, 7 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 60 minuten

Het politiebureau wordt verbouwd en daarom is dit, tijdelijk, verhuisd naar het naastgelegen leegstaande bankgebouw. Dit vergt de nodige aanpassingen van het politiepersoneel.
Als een gewone werkdag als alle andere lijkt te beginnen komt het personeel geleidelijk binnen druppelen en al snel komen de eerste klanten opdagen.
Dat dit geen dag zoals alle andere wordt is goed voor te stellen als twee klunzige bankrovers per ongeluk het politiebureau overvallen...


Vrouwen van nu

Auteur : Yolanda Verberk
Spelers: : 4 mannen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Vier mannen, die uit compleet verschillend hout gesneden zijn, zitten aan de bar en bespreken met elkaar de vrouwen van nu...
Een eigentijds toneelstuk over de vrouwen van nu: over hun hobby's, werk, carrière, gezin, sport enz. Alle ingrediënten van de moderne vrouw passeren, uiteraard met een komische noot, de revue.


Living next door to Alice

Auteur : Evert Roest
Spelers: : 1 man, 1 vrouw
Prijs : €23,80
Tijdsduur : 15 minuten

Dit is een kort toneelstuk dat eigenlijk bestaat uit 2 afwisselende monologen. De beide personages komen elkaar maar heel even tegen... Of is dat eigenlijk wel zo? Zij droomt van haar prins, een rockster, een revolutionair of een topvoetballer. Hij denkt alleen maar aan haar. Hij besluit met bonzend hart de stoute schoenen aan te trekken. Zal zij dan voor hem van haar roze wolk af komen?


Tearoom Fantasy

Auteur : Maja Reinderman
Spelers: : 2 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 30 minuten

Drie middelbare dames komen elke dinsdagmiddag bijeen in Tearoom Fantasy om de afgelopen week te bespreken. Truus praat over haar kleinkind, Annie over het boek dat ze aan het schrijven is en Sara over haar werk als cabaretière. Adrie zit die middag net een kop koffie te drinken en hoort de verhalen met verbazing aan. Wil, de eigenaar van de tearoom, hoort de verhalen iedere week aan en hij weet hoe de vork echt in de steel zit. Tenminste, dat denkt hij…


Ons Kapelletje

Auteur : Marja van Staalduinen
Spelers: : 3 mannen, 3 vrouwen, 4 open
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 60 minuten

De zware toegangsdeur, het kerkbankje en de kaarsentafel, die samen naast de vaste decorstukken hun bewegende alter ego vormen, bespreken onderling de roerige tijden. Het oude kapelletje staat aan de rand van een dorp ergens in Nederland. We krijgen een sfeervolle kijk in de dagelijkse gang van zaken in dit stilte centrum in de periode van vlak voor kerstmis. Allerhande actuele gebeurtenissen passeren de revue, verpakt in een verhaal over behoud van een stuk cultureel erfgoed c.q. stilte centrum voor iedereen.
Een jong meisje probeert het kerstkindje te redden van haar onveilige thuissituatie en stalt het in het kapelletje. Een oude zwerfster pakt het daar juist weer op om het thuis warmte te geven. Als het kind terugkomt voor het beeldje zijn de poppen aan het dansen. De notabelen van het dorp proberen elkaar ondertussen op te zadelen met de financiering van de broodnodige restauratie van het kapelletje.
Al met al een leuk,goed gevuld en actueel stuk met de nodige humormomenten.


Maar er hangt hier...

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 1 man
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Adriaan komt zijn appartement binnen en is behoorlijk aangeschoten. Hij vertelt wat hij die avond heeft meegemaakt. Dan ineens ziet hij dat er een man aan het balkon, dat aan de zijne grenst hangt. Deze man is voor het publiek niet te zien.
Hij belooft de man te helpen door de politie te bellen. En daarna de brandweer. Maar iedereen die hij belt wil precies weten hoe hij zijn naam spelt. Adriaan wordt er helemaal gek van, maar spelt toch steeds zijn naam. Tussendoor, als hij op het telefoontje van de brandweer wacht belt zijn vader. Dan wordt hij helemaal gek, want die wil hem ook nog een mop gaan vertellen. Het eindigt met een pracht van een clou!


Maar er hangt hier een man aan zijn balkon

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 1 vrouw
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Adriana komt haar appartement binnen en is behoorlijk aangeschoten. Ze vertelt wat ze die avond heeft meegemaakt. Dan ineens ziet ze dat er een man aan het balkon, dat aan de hare grenst hangt. Deze man is voor het publiek niet te zien.
Ze belooft de man te helpen door de politie te bellen. En daarna de brandweer. Maar iedereen die ze belt wil precies weten hoe ze haar naam spelt. Adriana wordt er helemaal gek van, maar spelt toch steeds haar naam. Tussendoor, als ze op het telefoontje van de brandweer wacht belt haar vader. Dan wordt ze helemaal gek, want die wil haar ook nog een mop gaan vertellen. Het eindigt met een pracht van een clou!


Een lijk in de kast

Auteur : Evert Scheffer
Spelers: : 3 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Mevrouw Perdux –simpel van karakter- runt een pension in het dorp. Ze is een babbelgrage dame die niet erg goed overweg kan met de elite. Rosalie woont bij mevrouw Perdux in het pension op kamers, om alvast te wennen aan buiten de deur wonen als ze eenmaal is getrouwd. Ze zal op stand moeten trouwen, want dat eist haar schatrijke moeder, die de deur bij Rosalie platloopt.
Lodewijk van Ketelaar, een beetje een poehafiguur die in goud en edelstenen handelt, betrekt ook een kamer in het pension, evenals Bertus Du Bois, de staalverkoper die met autopech is gestrand.
Rosalie heeft aan Iwan een hele goede kennis –en misschien meer dan dat- wat jaloezie opwekt bij Lodewijk. Het loopt helemaal mis en per ongeluk vermoord Lodewijk zijn concurrent Iwan.
Ondertussen speelt de tweede verhaallijn: Mevrouw Perdux is haar broer sinds haar jeugd al, uit het oog verloren, Lodewijk is zonder vader opgevoed en weduwe Deu Piece Le Person lijkt toch niet zo ijskoud als ze overkomt.

Let op: Zichtversie is niet compleet!


Als koningen gaan vissen

Auteur : Annemarieke van der Voort
Spelers: : 7 mannen, 6 vrouwen, 2 open
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 60 minuten

Nadat het koninkrijk Valstonije voor de negende keer als laatste eindigt in het alternatieve songfestival, is de boot aan voor koning Maximiliaan. Vooral als hij eraan herinnert wordt dat verlies voor de tiende keer zal betekenen dat hij zijn koninkrijk kwijt zal raken aan koning Horatio van Nachtegalia. De twee koningen hebben ooit tijdens het vissen (waar nogal wat jenever bij kwam kijken) een weddenschap afgesloten. Koning Max had zo’n vertrouwen in de grote ster van Valstonije, Arcmo Barsoto, (een talentloze blaaskaak die elk jaar het land vertegenwoordigt) dat hij durfde te wedden dat er een dag kwam dat Valstonije niet als laatste zou eindigen. Mochten ze toch 10 jaar lang de laatste zijn, dan zou Max zijn koninkrijk aan Horatio overdragen.
Na een ruzie met de zijn vrouw, die over de weddenschap heeft gehoord, geeft Max zijn kroon aan de koningin, op wiens schouders daardoor de oplossing van het probleem terecht komt. Hoe krijgt ze het voor elkaar om Valstonije tijdens het volgende festival NIET te laten verliezen?

NB: In dit toneelstuk zijn liedjes verwerkt waarvoor karaokeversies van verschillende bestaande liedjes gebruikt worden. Indien men de liedjes wil gebruiken in de voorstelling is het verstandig zelf de karaokeversies te downloaden vanaf diverse sites op het internet. Dit stuk is niet bedoeld als musical.


De huilende spiegel

Auteur : Annemarieke van der Voort
Spelers: : 3 vrouwen, 6 open
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 60 minuten

Het is een jaar na de bruiloft van Sneeuwwitje en de prins. De boze koningin leeft nog maar woont als kluizenaar in haar kasteel samen met een troep raven. Niemand komt er op bezoek. Er wordt niet opgeruimd of schoon gemaakt. De koningin is een slecht-gehumeurd persoon die geen gezelligheid of vrolijkheid tolereert.
De Spiegel ligt nog steeds in scherven op de grond waar de koningin hem kapot heeft gegooid in haar woede om de opmerkingen van de Spiegel dat niet zij, maar Sneeuwwitje de mooiste is in het land.
Ondertussen is Sneeuwwitje in verwachting. Ze is zo blij dat ze om iets aardigs te doen een troep schoonmakers en de hofnar naar het kasteel van de koningin stuurt om haar op te vrolijken en de boel op te knappen.
De koningin vrezend, blijft de nar uit haar buurt en lijmt om toch iets te doen te hebben de spiegel weer in elkaar, waarna blijkt dat de spiegel nog steeds kan praten. Zodra ze het bezoek ontdekt, jaagt de woedende koningin de bezoekers weg. Op het ontdekken van de Spiegel, realiseerd de koningin zich dat Sneeuwwitje niet meer de mooiste kan zijn, met dikke buik en andere zwangerschaps bijkomstigheden, dus vraagt ze de Spiegel wie de mooiste is...


Stemmen

Auteur : Martine Rademaker
Spelers: : 7 open
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 45 minuten

Stemmen speelt zich af in het hoofd van een persoon. Het geeft de tegenstrijdigheden weer die zich binnen 1 persoon kunnen bevinden. Alle mogelijkheden aan meningen die het wel onmogelijk lijken te maken om als 1 mechanisme te functioneren zonder al te veel onzekerheden bloot te geven. Welke stem in dit “binnenste” zal het “hoogste woord” krijgen? En hangt dit “hoogste woord” af van “toeval” of is het een “keuze”?


Verplicht Gluren

Auteur : Martine Rademaker
Spelers: : 2 mannen, 3 vrouwen, 7 open
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 45 minuten

Verplicht gluren gaat over het relaas van een ongehoord kind. Over de wereld van kindermishandeling en incest. De titel slaat op het horen, zien en zwijgen van de omstanders die de misstanden wel waarnemen maar daar vaak niet bewust mee omgaan. Omstanders die vaak alleen willen praten “over” mishandelde kinderen. Terwijl deze kinderen juist willen praten “met” die omstanders. Zij willen gehoord, geloofd en begrepen worden. Het stuk probeert vorm te geven aan de gevoelens van een kind in een dergelijke benarde situatie. Vooral waar het zo’n kind op dat moment aan ontbreekt: bestaansrecht. Het is een poging om in toneelvorm deze beklemmende werkelijkheid vast te leggen. Een theatervoorstelling die een ervaring van ongeveer een uur inhoudt voor de bezoeker; voor misbruikte kinderen een dagelijkse, 24-urig toneelspel om domweg te overleven. Voor hen geldt letterlijk: “Een kind wordt volwassen op de dag dat het beseft, dat er geen volwassenen zijn."


Een roddeltante in huize Boraf

Auteur : Evert Scheffer
Spelers: : 3 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Otto en Mathilde hebben met hun zoon en de butler net een nieuwe, chique woning betrokken. De overbuurvrouw is maar wat nieuwsgierig en zit er zo binnen. Ze ontmoet eerst Mathilde en treft er later Otto, die ze nog heel goed van vroeger blijkt te kennen. Mathilde wist dat niet en samen met overbuurvrouw Suze neemt ze wraak op haar man die niet eerlijk is geweest over vroeger. Otto denkt slim te zijn maar het web sluit zich steeds verder…..


Dokter, ik heb hier zo pijn

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 2 mannen, 2 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Een doldwaze sketch van ca. 15 minuten, verpakt in 8 korte, maar erg vrolijke moppen, die door 4, maar ook door 10 personen kan worden gespeeld.
In de sketch zijn alle handelingen duidelijk door mij beschreven. Ook welke kleding, hoedjes en attributen men hierin nodig heeft. Alle moppen hebben een leuke en verrassende clou…!


Echt waar, wat een mop!

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 2 mannen, 2 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Een doldwaze sketch van ca. 15 minuten, verpakt in 11 korte, maar erg vrolijke moppen, die door 4, maar ook door 10 personen kan worden gespeeld.
In de sketch zijn alle handelingen duidelijk door mij beschreven. Ook welke kleding, hoedjes en attributen men hierin nodig heeft. Alle moppen hebben een leuke en verrassende clou…!


Op blote voeten

Auteur : Els Goes
Spelers: : 1 man, 3 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 60 minuten

Regelmatig worden er voorvallen gemeld van geweld tegen vrouwen. Zij worden ook geregeld slachtoffer van partnergeweld.
Zeker als er kinderen bij betrokken zijn komt het vaak tot erg vervelende situaties waaruit het heel moeilijk is om te ontkomen. Machteloosheid, verloren dromen, angst en schaamte zijn dan dagelijkse kost. Onbegrip en kritiek van hen die “er buiten” staan maken alles er niet gemakkelijker op.

En dan! Eens de stap naar een ander leven gezet wordt, volgt er nog het verwerkingsproces, herbeginnen van onderaan. Met als kers op de taart, de strijd voor alles en nog wat.
Elk begin is moeilijk, dat het de moeite waard is vertelt dit verhaal van twee overlevenden.


Huize Weltevree

Auteur : Hermien Bosman
Spelers: : 2 mannen, 2 vrouwen
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 45 minuten

Toneelstuk met ‘liedjes van toen’ voor bejaarden, bijvoorbeeld bewoners van verzorgingshuizen. Alleen de gesproken tekst wordt aangeleverd, en de titels van de liedjes. Muziek en tekst van de liedjes wordt niet aangeleverd.

Hoewel Marie en Henk al negenenveertig jaar getrouwd zijn gaat het niet altijd even gemakkelijk tussen hen. Marie is van ‘het glas is half vol’, bij Henk is het juist half leeg. Er worden herinneringen opgehaald, het wonen in een verzorgingshuis komt aan de orde, het contact met de kinderen, de veranderingen op tv, er wordt een oude koe uit de sloot gehaald.
En daartussendoor dus de liedjes ‘van toen’.


Vrienden gaan vissen

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 3 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

3 stellen zitten gezellig bij elkaar en vieren een verjaardag. Als de mannen op zaterdagochtend willen gaan vissen is één dame daar tegen en haar man mag dan ook niet mee.
Maar… alles loopt heel anders af. Het einde is om te gieren, omdat de dame die het haar man niet gunde met zijn vrienden mee te gaan een koekje van eigen deeg krijgt…


Oud maf stel

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 2 mannen, 2 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Een oud stel besluiten iets te gaan eten. Ze bestellen 4 broodjes. Maar tot verbazing van de serveerster en een klant snijdt de vrouw de broodjes doormidden, geeft 4 helften aan haar man en begint dan haar helften smakelijk op te eten. De man eet niets, maar wacht geduldig.
De klant wil, evenals de serveerster weten waarom de een wel eet en de ander niet. De clou is heel leuk en daar zal zeker hartelijk om gelachen worden…


Op drift

Auteur : Raymond Goovaerts
Spelers: : 1 man, 3 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 45 minuten

In 1998 vlucht een zwangere Kosovaarse vrouw samen met haar dochter van 3 jaar voor het Servische geweld naar Albanië. Haar man blijft achter om voor de bezittingen te zorgen.

Vier maand later. Na de geboorte van haar zoon probeert ze vruchteloos contact te leggen met haar man. In Albanië kan ze niet langer blijven. Naar huis gaan kan ook niet want dat is er niet meer. Zou ze in Italië kunnen gaan werken?
Zonder dat ze het beseft raakt ze op drift. Al snel veranderd ze van mens naar een dossier, een stuk wrakhout, dat eindeloos tegen de golfbrekers van de administratie wordt aangebeukt. Zal zij haar kinderen een toekomst kunnen bieden?


Terug van vakantie

Auteur : Peter Damen
Spelers: : 1 man
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 30 minuten

De eenvoudige en naïeve Thijs de Rijke komt terug van vakantie. Terwijl hij zijn spulletjes opruimt vertelt hij wat hij tijdens die vakantie heeft meegemaakt. Hij neemt de post door en komt er zodoende achter dat zijn bank een brief gestuurd heeft.
Met veel moeite neemt hij contact op en komt er al snel achter dat de service-verlening van die bank niet hoog in hun vaandel staat. Op het eind van het gesprek heeft hij een verrassend bericht voor de bank.


Weer terug van vakantie

Auteur : Peter Damen
Spelers: : 1 vrouw
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 30 minuten

De eenvoudige en naïeve Jose de Rijke komt terug van vakantie. Terwijl ze haar spulletjes wat opruimt vertelt ze wat ze tijdens die vakantie heeft meegemaakt. Ze neemt de post door en komt er zodoende achter dat haar bank een brief gestuurd heeft.
Met veel moeite neemt ze contact op en komt er al snel achter dat de service-verlening van die bank niet hoog in hun vaandel staat. Op het eind van het gesprek heeft ze een verrassend bericht voor de bank.


Nee nee, mevrouw, dat gaat zo maar niet

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 2 mannen, 2 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Bij een supermarkt krijgt de caissière van haar manager te horen dat ze aan de klanten geen dierenvoedsel meer mag verkopen, zolang zij niet kunnen bewijzen dat ze echt een kat of hond hebben. Dit is, omdat de directie er achter is gekomen dat veel oudere klanten het dierenvoedsel zelf opeten. De supermarkt wil meer vlees en vis verkopen, dus klanten krijgen geen duur dierenvoedsel meer mee maar huis als ze het bewijs niet kunnen leveren dat ze een hond of kat hebben. Toos (een oudere vaste klant) heeft echter een foto van haar kat en hond om het te bewijzen dat ze echt wel deze dieren heeft. Maar het bevalt haar geenszins dat die idiote regel is ingesteld. En ze besluit de manager een lesje te leren.
Wat betekent dat het eind een vreselijk leuke clou heeft...!


Ruis op de zender

Auteur : Ron Jansen
Spelers: : Minimaal 17 spelers
Prijs : €65,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Bij de televisiezender TV8 is iedereen gespannen, want Joep ‘t Einde, de grote producent, komt langs. Hij denkt erover om TV8 wat extra geld te geven voor nog betere programma’s en meer zendtijd. Op het laatste moment kan hij zelf niet komen maar stuurt zijn zoon John.
In de studio van TV8 hebben de technici het zo druk, dat ze extra hulp nodig hebben van iemand van het uitzendbureau. En die komt ook die dag.
Je snapt het al, er vindt een klassieke persoonsverwisseling plaats, die uiteraard aan het eind toch weer goed komt en voor iedereen zelfs nog beter uitpakt. Dit alles wordt doorspekt met verschillende televisieprogramma’s die allen een parodie zijn op echte t.v.-programma’s.
Het verhaal speelt zich af in de studio van TV8, waarbij de toneelwisselingen bij het stuk horen.

Het stuk is goed bruikbaar als afscheidstoneelstuk voor de basisschool, maar is ook zeer geschikt voor volwassenen en door volwassenen. Het kent 27 rollen, maar is speelbaar met minimaal 17 personen (met dubbelrollen), het maximum aantal is in principe onbeperkt.

Bijbehorende geluidsfragmenten worden meegeleverd m.u.v. de soundmixversie van I will survive. Hier rusten rechten op.


Fort d amour

Auteur : Daniël Quintens
Spelers: : 1 vrouw
Prijs : €65,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Deze avondvullende monoloog gaat over Lena Olavitsch, een prostitué op leeftijd. Ze is van Russische afkomst en ze is op jonge leeftijd naar hier gehaald door een verwende toerist die haar van alles beloofde. Ze wist door haar jeugdige naïviteit niets van wat haar hier te wachten stond. Hij beloofde haar, hier in het westen, het paradijs op aarde. Zoals zal blijken was niets minder waar.
Haar hele carrière zit ze in een gouden kooi opgesloten met alleen als eigendom een kist een foto en haar lichaam. Die kist kan niemand afnemen. Die foto daarentegen is een mysterieus geval en haar lichaam verkoopt ze aan iedereen die betaald. Het werk begint haar serieus zwaar te vallen. Waarom allemaal?
Ze verteld haar jeugdleven en haar hoerenleven en hoe ze daarin gerold is op een, emotioneel – dramatische en soms op een humoristische manier.

Ze verteld haar leven in vier scènes.


Jonge helden in de oorlog

Auteur : Ada Bruil
Spelers: : 2 mannen, 8 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Oma Mina zit op een bankje. Joëlle, haar kleinkind, komt bij haar met een probleem. Ze is verliefd op een buitenlandse jongen en weet niet wat ze moet doen. Ze wil haar ouders wel vertrouwen, maar dat durft ze niet goed.
Oma verteld over haar verleden, ook zij werd in de oorlog verliefd op een jongen met een andere cultuur, een joodse onderduiker, die zij in de kelder verstopte. In de oorlog was het moeilijk om mensen te vertrouwen, wie kon je wel vertrouwen en wie niet. Er was echter nog een probleem, haar moeder mocht niet weten dat Mina deze Joodse onderduiker, David, verstopte in de kelder. Haar moeder was eerder in de oorlog in haar been geschoten tijdens een overval en durft het niet meer aan om een onderduiker te herbergen. Uiteindelijk wordt David toch ontdekt en verraden, maar wie heeft dit op zijn geweten en kan David op tijd vluchten?
Het wordt gespeeld met flashbacks.


Clubliefde

Auteur : Evert Roest
Spelers: : 1 man
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 15 minuten

Een oudere voetbalsupporter mijmert over hoe hij als klein jochie met zijn vader naar het voetballen ging, de gloriejaren van de club en het geleidelijke afglijden naar een bedenkelijk niveau, zowel sportief als financieel. Zijn liefde voor de club en het onbegrip van 'de buitenwereld' lopen als een rode draad door deze monoloog heen.


Een hoofdstuk Cluedo

Auteur : Tina Boven
Spelers: : 3 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Walter Celis heeft een nieuwe vriendin. Dochterlief, Leen Celis, heeft een nieuwe vriend. Wanneer ze beiden hun nieuwe pronkstuk willen showen duikt er plots een positieve zwangerschapstest op. Aangezien het beperkt aantal vrouwen in het leven van de Celissen moet de test van iemand van hen zijn. Maar van wie?
Het lijkt alsof het leven bij de familie Celis aan een nieuw hoofdstuk begint. Welk, dat valt nog af te wachten. Doordat plots aan ieders geaardheid getwijfeld wordt, wordt dat hoofdstuk des te ingewikkelder. De butler, Marc, is de enige die zich met de hele zaak niet bezig houdt. Hij denkt alleen maar aan opslag.
Wanneer blijkt dat het dienstmeisje Kristel toch meer weet van de zaak worden alle onwennigheden op tafel gegooid, letterlijk...


De schat in de akker

Auteur : Rob Maayen
Spelers: : 1 meisje, 2 mannen, 1 vrouw, 2 open
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 30 minuten

Harm is een rijke, maar ook ontzettend gierige boer. Dit tot groot verdriet van zijn sympathieke vrouw Jans. Op zoek naar eten klopt op een dag de dakloze/werkeloze Willem aan. Hij wordt zonder pardon weggejaagd. Gelukkig ontmoet hij daarna de reizende koopman Freek. Ze besluiten de gierige boer een lesje leren door hem een flinke som geld afhandig te maken. Ze bedenken een plan waarin een historicus, een vervalste landkaart, een verzonnen streekverhaal een belangrijke rol spelen.
De boer betaalt het tipgeld en gaat enthousiast op schattenjacht. Tot zijn grote vreugde vindt hij inderdaad een loodzware kist op de aangegeven plek. Begerig sleept hij de kist mee naar huis om hem in alle rust te kunnen openen.
Alles lijkt goed te gaan. Freek en Willem staan op het punt de buit te verdelen. Op het laatste moment dreigt de simpele boerenknecht Hannes toch nog alles in de war te sturen.
Een grappig kort toneelstuk (20-30 min) dat met een bezetting van vijf spelers en heel eenvoudige decors is te realiseren.


Een gouden horloge

Auteur : Pieter Stouwie
Spelers: : 3 mannen, 2 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Dirk werkt sinds vier dagen bij een Accountantskantoor. Z’n collega Leo waarschuwt hem voor meneer Vos. Deze man die de kamer deelt met de aantrekkelijke Linda, is, in de beleving van Leo, een wolf in schaapskleren. “Hij maakt het leven en het werken van iedere nieuweling tot een ware hel. Met al zijn grappen, geintjes, moppen en raadseltjes heeft hij mij tot op het bot vernederd”, vertelt de zachtaardige Leo aan de zelfbewuste nieuweling.
Dirk neemt de waarschuwing van z’n collega niet serieus. Hij is er van overtuigd, dat hij meneer Vos wel af kan troeven. Als hem dit lukt, denkt Dirk dat hij zijn ontgroening met succes heeft doorstaan. Alle tips en adviezen van Leo kunnen wat hem betreft de prullenmand in. Dirk wordt overmoedig. Hij laat zich verleiden tot het oplossen van een pittig raadseltje. Geen moment beseft Dirk met wat voor sluwe vos hij te maken heeft. Hij heeft geen idee in wat voor spel hij is terecht gekomen.
Het slot zal het publiek doen bulderen. Maar niet alleen aan het einde, ook tijdens andere scenes zal het publiek regelmatig een lach niet kunnen onderdrukken.
Met andere woorden: “Een gouden horloge” is een echte aanrader!


Ik wou dat ik jou was

Auteur : Ellen Dros
Spelers: : 3 jongens, 2 meisjes, 2 mannen, 2 vrouwen, 1 open
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 60 minuten

Het stuk speelt zich af op een camping en een visser verteld het verhaal:
De familie Kraak heeft een grote bungalowtent waar ze met het hele gezin altijd iedere vakantie een paar weken verblijven. In de loop der jaren is er ook nog een klein tentje bijgekomen. (want kleintjes worden groot)
Tegenover de bungalowtent staat een grote luxe stacaravan die door de eigenaar wordt verhuurd. Op een dag zien de kinderen van Kraak een jongetje uit de caravan komen. De caravan is dus weer eens verhuurd. “Leuk vriendje misschien” denken ze. Het jongetje heeft alles wat zijn hartje begeert, maar krijgt niet veel aandacht van zijn werkende ouders. Dat is in het gezin van Kraak heel anders. Op een dag komen ze op het idee om te ruilen van leven en dan…


Tante Jannie van de UVV

Auteur : Evert Scheffer
Spelers: : 5 mannen, 4 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Het geld is op bij kliniek Groot Rozendaal. En dat merkt patiënte mevrouw Hennie van Rooij. Ze heeft de papieren voor de verkoop van haar woning meegenomen maar die raken ongewild zoek. Dokter Klootwijk heeft geen geld voor goede verpleegkundigen en heeft Zuster Tessa –die geen diploma’s heeft, lui is en haar uiterlijk meer dan belangrijk vindt- aangenomen. De heer en mevrouw Habsburg die langs de kliniek rijden, vinden het een prachtig pand en willen de kliniek kopen. Tante Jannie van de UVV is ondertussen druk de kliniek toch weer gezellig te maken. Meneer Habsburg wil een marktonderzoek naar de haalbaarheid van de kliniek en gaat undercover.
Drankorgel Joost van den Bel, die verderop in de daklozenopvang thuishoort is ‘vaste klant’ in de kliniek . Medicijnen zijn er niet meer, maar een door zuster Tessa toevallig gevonden rood drankje blijkt wonderen te doen...


Een toontje lager...

Auteur : Pieter Stouwie
Spelers: : 2 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Joep en Eva van der Berg zijn een gelukkig paar dat veel leuke dingen doet. Ze fietsen en ze wandelen. Elk jaar gaan ze naar een concert van Guus Meeuwis en elke zaterdagmiddag volgen ze de verrichtingen van hun oudste zoon Gijs, eerste keeper bij de plaatselijke voetbalclub. Ondanks al deze leuke dingen, ergeren Joep en Eva zich mateloos aan de wekelijkse bezoekjes van de arrogante Jaap de Haan. Hoewel ze hem duidelijk maken dat hij niet welkom is, blijft Jaap komen. Met zijn gedrag en opmerkingen drijft de praatjesmaker hen tot razernij. Zo zijn Joep en Eva zeer ontstemd over wat Jaap tijdens zijn laatste bezoek zei. Zonder pardon kraakte hij het elektronisch orgel en het spel van Michiel, hun jongste zoon, af. Ook deze zaterdagmiddag komt Jaap weer langs. Opnieuw dreigt er een uur vol spanning, ingehouden woede en irritatie. Of..?
Het slot zal het publiek doen bulderen. Maar niet alleen aan het einde, ook tijdens andere scenes zal het publiek regelmatig een lach niet kunnen onderdrukken. Men zal de acteurs belonen met een daverend applaus. Met andere woorden: ‘Een toontje lager’ is een echte aanrader!


Rechter Bal nr. 1

Auteur : Klaas van der Spoel
Spelers: : 6 mannen, 1 vrouw
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

De in de rechtzaal door alle verdachten gevreesde rechter Jonas Bal heeft zelfmoord gepleegd. Zijn weduwe, mevrouw Emily Bal-Zak heeft dadelijk de politie gebeld.
Aan de rechercheurs Steen en Been de taak de zaak te onderzoeken. Is het echter wel zelfmoord?
De ontknoping is verrassend, maar feitelijk heel eenvoudig.


De moord in de biljartkamer

Auteur : Klaas van der Spoel
Spelers: : 7 mannen, 4 vrouwen
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 30 minuten

Baron Kommer van Kommerzijl heeft meer vijanden dan vrienden. Hij is bovendien schatrijk. Hij weet dat er onder zijn relaties, zijn bedienden en zogenaamde vrienden een heleboel lui zijn die hem liever dood zien dan levend. Zelfs zijn vrouw vindt hem een moeilijk persoon om mee te leven. Op zekere avond geeft baron Kommer een feestje, voor zijn neef jonkheer Hubertus van Ruysbroeck en diens zuster jonkvrouw Julia. Verdere gasten zijn de heer en mevrouw Pancras, een getrouwd stel dat hij al jaren kent. Hij nodigt bovendien een man uit, die niemand kent, namelijk Ramses Ram. De andere aanwezigen hebben er geen idee van wie die Ramses Ram eigenlijk is. Maar daar maakt baron Kommer zich geen zorgen over. Hij weet dat R.R. een van de beste detective's van Nederland is. En dat is tevens de reden dat hij hem uitgenodigd heeft. Baron Kommer heeft namelijk goede redenen om aan te nemen dat zijn leven in gevaar is...


De truuk van Bea

Auteur : Klaas van der Spoel
Spelers: : 4 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Bea Tricks runt samen met serveerster en vriendin Eva Nerts, de goedlopende Zanzi-Bar, die ze onlangs overgenomen heeft. Samen met de bar heeft ze toentertijd echter ook een viertal nogal dubieuse stam-gasten 'overgenomen'.
Dit ongure viertal zou ze het liefst zo snel mogelijk willen lozen. Op een gegeven moment krijgt ze een goed idee, waarvan ze hoopt dat het haar zal lukken de ongewenste gasten kwijt te raken.
Een en ander met behulp van haar nieuwe vriend, de rechercheur Jurriaan Kaantjer.


De vermoorde Zwarte Piet

Auteur : Klaas van der Spoel
Spelers: : 4 mannen, 2 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Rechercheur De Bok krijgt een wel zeer bizar zaakje op te lossen. Namelijk de moordt op een Zwarte Piet!
De tweeslachtige verloofde (alias Sint Nicolaas) van de vermoorde knecht brengt hem eerst danig in de war. Plotseling ziet hij iets vreemds en daarna weet hij in een handomdraai de moordzaak op te lossen!


De Hangende Spits

Auteur : Klaas van der Spoel
Spelers: : 3 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €23,80
Tijdsduur : 15 minuten

Waaruit eens te meer blijkt dat een klein en nietig persoon toch groot kan zijn, in het goede en in het... slechte. De rechercheurs Mie Trajeur en Cara Bijn krijgen hier ook mee te maken. En wel in de zaak van een bekende voetballer die zelfmoord zou hebben gepleegd, door zich op te hangen. Was het echter wel zelfmoord?


De ongeluksvogel

Auteur : Klaas van der Spoel
Spelers: : 6 mannen, 2 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 60 minuten

Een kolonel b.d. blijkt al tweemaal een ongeluk gehad te hebben. Hij heeft echter steeds het geluk aan zijn zijde. Tot het derde ongeluk... dan keert het geluk zich opeens tegen hem... Ditmaal overleeft hij het niet. Voor inspecteur Teun Klakkebus een taaie kluif om een en ander uit te zoeken. Aanvankelijk lijkt het toch op een noodlottig ongeluk, maar de inspecteur begint daar opeens aan twijfelen. En terecht zoals weldra zal blijken!


De uitgetelde bokser

Auteur : Klaas van der Spoel
Spelers: : 2 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €23,80
Tijdsduur : 15 minuten

Inspectrice Sien Mes, de zuster van de particuliere detective Stanley Mes, krijgt met een raar zaakje te maken. De befaamde bokser Koos Abri, bijgenaamd Canvas Koos, vanwege zijn lichtvoetige optreden in de boksring, ligt dood in een nogal obscuur kantoortje. Volgens zijn manager Ger Maan is hij doodgeschoten door zijn vorige manager Wim Snoek. Maar is dat wel zo?


Een zaakje van binnenuit

Auteur : Klaas van der Spoel
Spelers: : 5 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €65,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Inspecteur Hugo Vethoed en zijn assistent brigadier Okko Ram, krijgen te maken met een ogenschijnlijk vrij moeilijke zaak. Het betreft namelijk een roofoverval op een geldkoerier. Geen enkele getuige heeft de overval zien plegen. Aan het politionele duo Vethoed en Ram de taak de roofoverval op te lossen!


Het scheelde een vinger

Auteur : Klaas van der Spoel
Spelers: : 3 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €23,80
Tijdsduur : 15 minuten

De heer Charles Mors wordt dood aangetroffen in zijn huiskamer. Hij is zonder enige twijfel vermoord. De rechercheurs Sabel en Lemmet worden uitverkoren de moord op te lossen. Dat lukt het tweetal boven verwachting, reeds vrij snel. En rechercheur Sabel houdt aan de moordzaak nog een leuke verrassing over!


Vergane Glorie (2M 1V)

Auteur : Pieter Stouwie
Spelers: : 2 mannen, 1 vrouw
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Tina Vermeer, voormalig jeugd hockeytrainster, geniet met volle teugen van haar vrijheid. Als zij tijdens een fietstocht even uit rust bij een groot meer, ontmoet Tina de joggende Evelien en Leo.
De kinderen van Leo en Evelien hebben training van Tina gehad. De ouders waren zeer tevreden over de speelse aanpak van Tina. Uit het gesprek dat volgt, blijkt echter dat Tina nog met veel woede en verdriet zit. Waarom? In haar beleving werd ze door de ouders van haar team gedwongen om te stoppen.
Tegenover dit vele oud zeer staat gelukkig de opluchting. Tina geniet volop van haar ontspannen leventje en van de natuur. Helaas kunnen de drie niet al te lang van hun samenzijn genieten. Hun hulp wordt gevraagd. Een overmoedige waterskiester verliest namelijk de controle en komt met een enorme klap in het water terecht. De drie schieten de drenkelinge onmiddellijk te hulp…
Het slot is verrassend en zal het publiek doen bulderen. Maar niet alleen aan het einde, ook tijdens andere scènes zal het publiek regelmatig een lach niet kunnen onderdrukken. Men zal de actrices en de acteur belonen met een daverend applaus. Met andere woorden: ‘Vergane glorie’ is een echte aanrader!


Vergane Glorie (3V)

Auteur : Pieter Stouwie
Spelers: : 3 vrouwen
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Vera Schouten, voormalig jeugdvolleybaltrainster, geniet met volle teugen van haar vrijheid. Als zij tijdens een fietstocht even uit rust bij een groot meer, ontmoet Vera de joggende Eva en Linda. De dochters van Eva en Linda hebben training van Vera gehad. Beide moeders waren zeer tevreden over de speelse aanpak van Vera.
Uit het gesprek dat volgt, blijkt echter dat Vera nog met veel woede en verdriet zit. Waarom? In haar beleving werd ze door de ouders van haar team gedwongen om te stoppen. Tegenover dit oud zeer staat gelukkig de opluchting. Vera geniet volop van haar ontspannen leventje en van de natuur.
Helaas kunnen de dames niet al te lang van hun samenzijn genieten. Hun hulp wordt gevraagd. Een overmoedige waterskiester verliest namelijk de controle en komt met een enorme klap in het water terecht. De drie dames schieten de drenkelinge onmiddellijk te hulp…
Het slot is verrassend en zal het publiek doen bulderen.


Een leugen teveel

Auteur : Pieter Stouwie
Spelers: : 2 mannen, 1 vrouw
Prijs : €28,95
Tijdsduur : 15 minuten

Na een vermoeiende dag komt Bram Molenbeek thuis. Zijn vrouw Irma belt hem met de vraag of hij wil koken. Ze redt dat namelijk niet. Irma heeft het, zo laat ze Bram weten, te druk op het kantoor. In werkelijkheid heeft ze echter een afspraakje met haar minnaar.
Tussen de post vindt Bram een kaartje van een zekere Nicole uit Antwerpen en een brief van notaris Paul Dupont uit Frankrijk. Bram begrijpt er helemaal niets van. Hij kent geen Nicole en hij heeft nog nooit van zijn leven een nacht in het Leopold hotel doorgebracht. Evenmin heeft hij of zijn vrouw familie in Frankrijk wonen. Dan gaat er een lichtje bij Bram branden. Negen maand geleden heeft hij met zijn vriend Lex een fietsvakantie door Frankrijk gemaakt. Op een dag werden ze overvallen door een noodweer. De knappe en gastvrije Marie Claire bood beide mannen onderdak aan. Bram belt Lex om de inhoud van de brief met hem te delen. Lex reageert alles behalve enthousiast. Wat is er aan de hand? Wat staat er in de brief van notaris Paul Dupont? Het slot is verrassend en zal het publiek doen bulderen. Maar niet alleen aan het einde, ook tijdens andere scènes zal het publiek regelmatig een lach niet kunnen onderdrukken. Men zal de acteurs en de actrice belonen met een daverend applaus. Met andere woorden: ‘Een leugen teveel!’ is een echte aanrader!


Even uit de dagelijkse sleur...

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 4 mannen, 5 vrouwen
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 45 minuten

5 vrouwen en 4 mannen proberen steeds opnieuw hun vroegere leventje op te pakken. Een vrolijke eenakter, waarin veel hilariteit. Zeker omdat Nico nog steeds vals geld drukt en Marlies, Astrid en Berend altijd maar weer willen kaarten. Het jongere broertje van Marlies, Karel komt nog langs. Samen met zijn chagrijnige vrouw, die het leven van haar man probeert te vergallen.
En de moeder van Astrid, die al 92 is, maar haar schoonzoon Nico nog steeds niet mag. Aan het eind verschijnen de verplegers van het tehuis, waaruit ze weer eens zijn ontvlucht.


Kerstmis vier je niet alleen...

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 2 mannen, 1 vrouw
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 45 minuten

Een amusant kerstspel, dat het publiek rond deze dagen een goed gevoel geeft. Bert verovert de handtas, die een junk van Sofie heeft afgenomen. Hij krijgt daarbij wel een stomp op zijn oog. Sofie heeft zoveel waardering voor deze hulp dat ze een koelkast voor hem koopt. Als ze hem de aankoopbon brengt leren ze elkaar wat beter kennen. Bert nodigt haar uit om 1e kerstdag bij hem te komen vieren.
Die kerstdag samen is het tweede gedeelte van de eenakter. Ze groeien dichter naar elkaar toe en ontdekken dat er een verliefdheidvonk is overgesprongen. In dit kerstspel zit vrolijkheid, maar ook drama. En enkele ontroerende scènes.


Vriendschap moet je verdienen...

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 2 mannen, 1 vrouw
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 45 minuten

Bert verovert de handtas, die een junk van Sofie heeft afgenomen. Hij krijgt daarbij wel een stomp op zijn oog. Sofie heeft zoveel waardering voor deze hulp dat ze een koelkast voor hem koopt. Als ze hem de aankoopbon brengt leren ze elkaar wat beter kennen. Bert nodigt haar uit om 1e paasdag bij hem te komen vieren.
Die paasdag samen is het tweede gedeelte van de eenakter. Ze groeien dichter naar elkaar toe en ontdekken dat er een verliefdheidvonk is overgesprongen. Een toneelspel, waarin vrolijkheid zit, maar ook drama en enkele ontroerende scènes.


Wanneer dromen uit gaan komen...

Auteur : Peter van den Bijllaardt
Spelers: : 3 mannen, 3 vrouwen
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 45 minuten

2 mannen besluiten samen een etage te huren. Vera, die de etage verhuurt valt op Bert, omdat ze heeft ontdekt dat hij een man is met een invoelend vermogen en een goed gevoel voor humor heeft.
Vera en Bert besluiten zelfs te trouwen en gaan voor een korte huwelijksreis naar Parijs, waar ze nog dichter naar elkaar toegroeien.


De nacht in het museum

Auteur : John Wilcke
Spelers: : 14 open
Prijs : €65,45
Tijdsduur : 60 minuten

Het wassenbeeldenmuseum is een bijzonder museum. Wanneer de klok slaat komen de beelden tot leven. De bewaker, Sjors, is nieuw en weet dan ook niet wat hem te wachten staat. De klok slaat en Sjors en twee bezoekers die zich hebben laten opsluiten in het museum, staan versteld van datgene wat er gebeurt in het museum.

Sjors ziet zijn kans schoon en wil nu echt wel eens weten wat de kerstgedachte is. Maar om zo ver te komen moet er heel wat gebeuren. Dan nog de directeur en zijn handlanger die op de loer liggen om ook de kerstgedachte te pakken in de vorm van de Steen der wijzen en wel voor hun eigen gebruik. Hoe zal het Sjors en de twee bezoekers, Tom en Tiny, vergaan? Achterhalen ze de kerstgedachte met behulp van de Farao, het publiek en Maria en Jozef en kunnen ze de directeur en zijn handlanger tegenhouden de Steen der wijzen te ontfutselen?

Een fantastisch spel, een mooi decor en de kans om de kerstgedachte (terug) te vinden. De gedachte die we allemaal graag willen weten en vasthouden.


Tijl Uilenspiegel en liefde

Auteur : Louis Contryn
Spelers: : 3 mannen, 1 vrouw
Prijs : €23,80
Tijdsduur : 15 minuten

“Tijl Uilenspiegel en liefde” is zeer vrij gebaseerd van een oude vertelling uit de reeks over de zestiende eeuwse schavuit. Het wordt weergegeven in de vorm van een eenakter. Het vertelt hoe Tijl de gierige boer kan overtuigen om zijn dochter als bruid af te staan aan de hoeveknecht op wie ze verliefd is.


De Bremer Stadsmuzikanten

Auteur : Louis Contryn
Spelers: : 10 open
Prijs : €43,60
Tijdsduur : 30 minuten

Een ezel, een hond, een kat en een haan, ontvluchten hun huis omdat ze niet meer gewenst zijn door hun baas. Ze komen samen in een bos. Ze besluiten naar Bremen te trekken en daar stadsmuzikant te worden. Onderweg komen ze voorbij een huisje waarin rovers verblijven. Ze jagen ze weg en gaan daar gezellig wonen in volle vrijheid en ver weg van de mensen.

In het stuk is plaats voor 10 rollen, maar eventueel kunnnen er ook dubbelrollen gespeeld worden.


De Papegaai

Auteur : Pieter Stouwie
Spelers: : 1 man, 3 vrouwen
Prijs : €35,00
Tijdsduur : 15 minuten

Het is feest is huize Bakker. Bram, een sportieve en actieve man, viert zijn zevenenveertigste verjaardag. Omdat Bram aan het hardlopen is, neemt zijn vrouw Emma de telefoontjes aan en ontvangt zij alvast de visite. Daaronder twee vriendinnen van Emma; Iris en Vera. Terwijl Bram zijn dagelijks rondje van vijf kilometer afwerkt, kletsen de drie vriendinnen gezellig bij. Middelpunt van het gesprek is Pedro de papegaai. Geruime tijd wist Bram niet wat voor geschenk hij voor zijn verjaardag moest vragen. Hij had alles wat zijn hartje begeerde. Een lieve vrouw, twee gezonde kinderen, een mooi huis. Op de valreep kwam Bram toch nog met een speciale wens op de proppen: Een nette en beschaafde papegaai! Het kostte Emma de nodige moeite, maar uiteindelijk kon ze Bram zijn wens toch in vervulling laten gaan. Dat Pedro uit seksclub Body Heat komt lijkt geen probleem te zijn. Pedro gedraagt zich voorbeeldig. Hij vloekt en scheldt niet en gebruikt geen obscene taal. Het lijkt een leuke verjaardag te worden. Of zit er ergens toch een addertje onder het gras, volgt er iets wat niemand verwacht, iets waar niemand rekening mee heeft gehouden? Het slot is verrassend en zal het publiek doen bulderen. Maar niet alleen aan het einde, ook tijdens andere scènes zal het publiek regelmatig een lach niet kunnen onderdrukken. Men zal de actrices belonen met een daverend applaus. Met andere woorden: ‘De Papegaai’ is een echte aanrader!