Kerstfeest in het kabouterbos

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 20 open
Prijs : €73,85
Tijdsduur : 30 minuten

Als kinderen en grote mensen gaan slapen komen de tuinkabouters uit hun tuintjes tevoorschijn. Ze gaan naar hun kabouterbos. Deze kerst heeft de tuinkabouterkoning een vergadering gepland. Hij vindt het geen stijl dat de kerstman wel ieder jaar bij de mensen op bezoek komt, maar niet bij de tuinkabouters. Wat gaan ze eraan doen? Dan klinkt van achter uit de zaal: Ho ho ho! Wat nu? Komt de kerstman toch op bezoek?

Geluidsfragment: Kabouterbos


Geluidsfragment: Hiep Hiep Hoera


Kerstfeest met Rudolf

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 19 open
Prijs : €73,85
Tijdsduur : 30 minuten

Het is kerstavond. Een familie zit gezellig om de kerstboom. Er wordt gebeld. Het is de kerstman, maar hij is ziek. Hij kan zo onmogelijk verder op pad. De dokter wordt erbij gehaald. De zuster geeft hem een prik. Hij moet rust hebben. Een kudde rendieren komt de kerstman halen, maar zien ze dan niet dat de kerstman ziek is? Opa weet de oplossing: Hij zal dit jaar voor kerstman spelen. Alleen, hij lijkt er helemaal niet op. Rudolf (the rednosed reindeer) probeert steeds maar aan het woord te komen, maar niemand luistert naar hem. Hij heeft de oplossing, die zit in zijn rode neus. Daar zit een beetje toverkracht in!

Geluidsfragment: Rudolf


Geluidsfragment: Dat kan toch niet?


Kleine deugniet

Auteur : Marcel van Rijn
Spelers: : 15 open
Prijs : €85,95
Tijdsduur : 60 minuten

Het verhaal gaat over een arm gezin. De jongste telg wordt Deugniet genoemd. Hij heeft het best moeilijk met z’n oudere broers en zusters. Z’n oudere broer pest hem vaak, maar die wordt zelf op school ook gepest. Er verandert veel als Deugniet een zwerfster tegen komt. Hij besluit zich over haar te ontfermen, maar het meisje heeft veel weerstand. Ze zegt niets en lijkt wel doofstom. Maar Deugniet geeft het niet op...

Geluidsfragment: Die is van mij


Geluidsfragment: Kleine deugniet


Koning Nors

Auteur : Peter Krabbenbos en Alex Otten
Spelers: : 16 open
Prijs : €113,05
Tijdsduur : 60 minuten

Een norse trollenkoning gebiedt zijn jongens- en meisjestrolletjes altijd een afstand van een meter tot elkaar te houden. Hoe kan iemand zo bruut zijn? Of zit hier iets achter? Kinderen uit groep 8 komen op vreemde wijze in dit Trollenland terecht. Zij komen in contact met Knoet en Olga; twee trollenkinderen die erg verliefd zijn, maar in Trollenland daar niets mee mogen doen omdat die ellendige regel hun dit verbiedt. Samen proberen ze erachter te komen hoe het toch komt dat Koning Nors zo nors is en die regel heeft bedacht. Ze vinden uit dat het iets te maken heeft met Sprookjesland; een prachtig lief land waar al jaren iedereen naar tevredenheid zijn sprookje speelt en waar de mooie, lieve sprookjeskoningin Freia regeert. Zij heeft een heel andere regel boven haar troon hangen. Wat voor regel zou dit zijn? De kinderen verzinnen een plan. Waarom gaat dan in sprookjesland ineens alles verkeerd? En komt Sprookjesland in opstand? Wat hebben Nors en Freia elkaar te vertellen? Een humoristisch sprookje voor klein en groot. Absoluut niet kinderachtig met lachvoer voor jong en oud.

Geluidsfragment: Trollenlied


Geluidsfragment: Eind goed al goed


Lekker even weg met kerst

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : Onbeperkt aantal rollen
Prijs : €109,95
Tijdsduur : 60 minuten

Het is vlak voor kerst. We zien de woonkamer van een gezin. Het gezin is er niet. Ze zijn een paar dagen weg. De kamer blijft niet leeg. We beleven een kattenfeestje; er komen een stel kabouters voorbij; marsmannetjes komen leren hoe ze kerstfeest moeten vieren. We beleven ook nog een muizenavontuur, de hond van het gezin komt uit het pension met een paar maatjes en we zien waar Mien en Dirk de kerstdagen meemaken. Dan besluit de familie de kerstdagen toch maar thuis te vieren en ze komen lekker naar huis.

Lekker even weg met kerst is een kerstmusical die geschreven is voor de gehele basisschool. Van groep 1 tot groep 8 kan elk kind meedoen op zijn eigen niveau.

Geluidsfragment: Hondenlied


Geluidsfragment: Kattenlied


Maffe Minnestrelen

Auteur : Collectief Anonymus
Spelers: : 10 mannen, 10 vrouwen, 6 open
Prijs : €96,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Wanneer een meisje in een vergeetput uit de Duistere Middeleeuwen valt, die daar al sinds de Duistere Middeleeuwen is vergeten, maakt zij er kennis met een stuk of wat Maffe Minnestrelen. Samen met de meidengroep Trijntje Troela en haar Truttige Trienen bezingen zij de avonturen van al de lui - en de vreemde wezens ook - die in de loop der eeuwen in de put zijn gevallen, gesprongen of gegooid. De toverkunsten van Clement de Kluizenaar hebben ze al die tijd in leven gehouden… en zo maken we dus kennis met Kwal de Kwelgeest, een Draak met Zes Koppen, Koning Krik met de IJzeren Kruk en zijn Ridders van de Vierkante Tafel, Hein de Hofnar en nog talloos veel andere merkwaardige personages. Een fantasievolle musical vol knotsgekke en doldwaze situaties, met het soort absurde humor dat nogal eens aan Monty Python doet denken en muziek die nu eens geïnspireerd is door volksmuziek, dan weer door onvervalste "blues". Alle clichés uit de Middeleeuwen moeten eraan geloven en worden gretig geparodieerd.

Geluidsfragment: Het was al in de middeleeuwen


Meester jaagt de kinderen op de kast

Auteur : Marcel van Rijn
Spelers: : 15 open
Prijs : €85,95
Tijdsduur : 60 minuten

Jopie zit in een klas waar veel gepest en geplaagd wordt. Hijzelf, z'n vrienden en vriendinnen zijn vaak doelwit van scheldpartijen. Hij vindt het niet leuk maar weet er wel mee om te gaan. Z'n meester is superstreng, saai en doet nooit eens iets leuks in de klas. Zelfs de laatste schooldag van het jaar wil hij nog dat ze werken. Wanneer de kinderen in opstand komen zet hij ze op strafwandelimg naar het vlakbij gelegen bos. In het bos verbroederen de kinderen van de klas en komt de ware aard van de meester naar boven.

Geluidsfragment: Drilinstructeur


Geluidsfragment: Arrdappelen met jus


Niet getreurd, Kerstman!

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 20 open
Prijs : €78,95
Tijdsduur : 45 minuten

De kerstman is even in slaap gevallen. Als hij wakker wordt zijn zijn rendieren verdwenen. Ook een paar pakjes zijn weg. Wat nu? Kabouters komen en roepen de hulp in van een fee. Haar toverkunst is niet geweldig. Ze kan de rendieren niet terug toveren. Wel een stel andere rendieren. Die kunnen de kerstman toch ook wel helpen? “Niet getreurd, kerstman!” is een vrolijke, niet religieuze kerstmusical, geschreven met de bedoeling te worden gespeeld vóór alle kinderen van de basisschool en dóór leerlingen van de groepen 3 of 4. De rol van de kerstman kan worden gespeeld door de leerkracht of door een andere volwassene of een groot kind. Er zit veel muziek in en de musical is eenvoudig en snel in te studeren.

Geluidsfragment: Waar zitten jullie nou


Geluidsfragment: Supersnel


Op zoek naar 't geluk

Auteur : Marcel van Rijn
Spelers: : 15 open
Prijs : €103,95
Tijdsduur : 60 minuten

Wist je dat geluk in een zwart doosje zit? Voor iedereen te vinden? Je moet er alleen wel een lange, gevaarlijke reis voor afleggen. Dit is het verhaal van Ollie en Dif die denken dat hun moeder ongelukkig is. Ze willen het geluk voor haar gaan zoeken, maar daarvoor moeten ze naar het levende bos. Daar kom je allerlei wezens en angsten tegen. De een helpt je op weg, de ander houdt je tegen, maar wie kun je vertrouwen?

Geluidsfragment: De weg terug


Geluidsfragment: Papa zei het


Op zoek naar Gwendolyn

Auteur : Huub Bes en Rob Narold
Spelers: : 18 open
Prijs : €109,95
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Op een mooi kasteel in het graafschap Holland wonen Hertog Jan en zijn vrouw Annabel. Ze hebben een zoon, Diederick, en een dochter Gwendolyn. Op het kasteel worden jongelingen opgeleid tot ridders. De ridderopleiding (RIO), onder leiding van Diederick, staat in de wijde omtrek bekend als zeer degelijk. Hertog Jan heeft besloten dit jaar ook een jonkvrouwopleiding (JIO) te gaan starten. Gwendolyn kan zich dan opgeven voor de cursus: “Jonkvrouw in opleiding”. Tenminste... dat denkt Hertog Jan... Gwendolyn heeft daar heel andere ideeën over. Zij wil namelijk ridder worden. Het conflict is daar. Ze besluit te verdwijnen en laat een briefje achter met de boodschap, dat ze naar zichzelf op zoek is. Hertog Jan en zijn vrouw zin in alle staten, want rondom het kasteel bevinden zich drie grote gevaren. In het Noorderwoud woont het tweekoppig monster Kill en Koudt. Bij het Zuidermeer woont de tovenaar van Heen en weer. Bij de muur van Oost is het ook al zeer gevaarlijk, vooral als je er te dichtbij komt en de muur per ongeluk aanraakt. Wanneer diverse groepen gaan zoeken op deze uitzonderlijke plaatsen, weten zij wel de gevaren te trotseren, maar Gwendolyn brengen ze echter niet terug naar het kasteel. Dan komt toch nog onverwachts de aap uit de mouw…

Geluidsfragment: RIO


Geluidsfragment: Slotlied


Op zoek naar het kristallen Kristal

Auteur : Howard Frank Kramer
Spelers: : Minimaal 12 spelers
Prijs : €73,85
Tijdsduur : 60 minuten

Op zoek naar het kristallen Kristal is een sprookje over liefde en discriminatie. Een kabouterjongen en een elfenmeisje worden verliefd op elkaar (iets dat nog nooit is voorgekomen in het Sprookjesbos). Zij worden ontvoerd door de bosgriezels, de helpers van de Koningin van het donkere bos. Als zij dan ook nog eens door haar gedwongen worden op zoek te gaan naar het kristallen Kristal, is het hek helemaal van de dam in het Sprookjesrijk. Muziek, dans en zelfs een aria van Mozart worden gecombineerd tot een verhaal waarin kinderen zich kunnen inleven in de rol die het beste bij hun past.

U krijgt geen CD per post bij deze musical maar u krijgt de muziek digitaal toegezonden.

Geluidsfragment: Koningin van de nacht


Geluidsfragment: Duet Jose en Adboel (intrumentaal)


Poppenkast

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 9 open
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 60 minuten

Het circus is opgedoekt. Twee clowns zijn achtergebleven op het circusterrein. Verder is iedereen vertrokken. Alleen de poppenkastwagen staat er nog. De clowns zijn triest. Hoe komen ze aan werk, aan eten? Plotseling komt er geluid uit de poppenkast. Hoe kan dat? De poppenspeler is toch ook al weg? Er ontstaat een spel tussen poppenkast en werkelijkheid, waarbij allerlei bekende sprookjesfiguren voorbij trekken.

Geluidsfragment: Wat een baan


Geluidsfragment: Spiegel aan de wand


Raas

Auteur : Peter Krabbenbos en Alex Otten
Spelers: : Minimaal 15 spelers
Prijs : €113,05
Tijdsduur : 60 minuten

Aan weerszijden van een vervaarlijk wassende rivier, de Raas, liggen twee rivaliserende dorpjes. En het waterpeil stijgt... Beide druk in de weer het water met zandzakken te keren. De beide burgemeesters blijken niet de juiste personen dit te leiden... De inwoners en zelfs de kinderen hebben wel wat op te merken over het andere dorp. Ook over hun eigen ontwikkeling op school zijn de kinderen niet tevreden. Maar op de veerboot vinden een jongen en een meisje - uit de verschillende dorpen - elkaar. Met hun vrienden helpen ze en passant de veerbootkapitein zijn leven weer op de juiste koers te brengen. In deze natte, broeierige, competitieve sfeer komt een sensatiezoekende journalist de mogelijke ramp verslaan. Zandzakken voor de deur, want de Raas kan werkelijk razen. Het waterpeil blijft stijgen... Hoe komen de gemoederen tot bedaren? Krijgen ze elkaar? Wat te doen met autoriteiten die niet voor hun taak zijn toegerust? Hoe komen de dorpelingen tot elkaar terwijl ze elkaar minachten? Kunnen kinderen eigenlijk volwassenen met hun sores helpen? En het waterpeil stijgt maar door... Humor in lagen, spanning, nattigheid, domme of onzekere volwassenen en slimme kinderen. Thema's als sensatielust, verplichte samenwerking, incapabel leiderschap, hangouderen, het geven van hulp en uiteraard de liefde komen aan de orde.

Geluidsfragment: Ik wil legge


Geluidsfragment: De raas was woest


Rembrandt

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 17 open
Prijs : €73,85
Tijdsduur : 60 minuten

“Rembrandt” is een korte musical voor de bovenbouw van de basisschool. Geschikt om te gebruiken in een project over Rembrandt, of als maandsluiting. Of zo maar tussendoor. In de muziek zit een link met muziek uit de gouden eeuw. Het verhaal speelt zich af in een klaslokaal. Kinderen van een school hebben als afsluiting van een project een schilderswedstrijd . Eén schilderij is zo levensecht geschilderd dat het werkelijk tot leven komt. Plotseling staan Rembrandt, zijn vrouw Saskia en zoon Titus in levende lijve tegenover hun schilder…

Geluidsfragment: Rembrandt


Geluidsfragment: Wat is kunst?


Repelsteeltje

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 28 open
Prijs : €85,95
Tijdsduur : 60 minuten

Deze musical volgt het bekende sprookje. Van het meisje dat goud moet spinnen uit stro. Repelsteeltje helpt haar, maar in ruil daarvoor wil wat haar het liefste is op de wereld: haar kind...

Geluidsfragment: Repesteeltje


Geluidsfragment: Slaapliedje


Schoolreis in de middeleeuwen de Musical

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 6 mannen, 4 vrouwen, 3 open
Prijs : €103,95
Tijdsduur : 60 minuten

Kinderen van Basisschool de Bron zijn op schoolreisje naar FunWorld gekomen. Als zes kinderen op een open plek in het bos gaan spelen komen ze door een ongeluk in de middeleeuwen terecht. Daar leren ze Mattie kennen, een jongen van hun eigen leeftijd. Ze sluiten vriendschap met hem en leren het een en ander over de middeleeuwen. De kinderen willen het liefst direct terug naar hun eigen tijd maar dat kan nog niet. Gemakkelijk is het niet daar in het grote bos. Soldaten zien hun voor de vijand aan en een monnik die hun misschien kan helpen blijkt altijd dronken. Als de soldaten dan ook nog de opdracht van Karel de Grote hebben dat hun vriend Mattie mee moet vechten in een verschrikkelijke veldslag bedenken de zes kinderen een plan. Mattie zal zich verstoppen tot de soldaten weg zijn en dan met de zes kinderen mee gaan terug naar hun tijd. Dat is toch een goed plan…!? Maar dan ontdekken de kinderen, dat wanneer Mattie met hun mee gaat, ze de geschiedenis veranderen. Als de geschiedenis veranderd dan heeft dat ook invloed op hun tijd. Misschien kunnen de zes kinderen dan nooit meer terug naar hun ouders… Lukt het de kinderen om Mattie op tijd te vinden...? Lukt het ze om een plan te bedenken waardoor Mattie niet hoeft te vechten in de oorlog...? Zal het de kinderen lukken om weer terug te komen naar hun eigen tijd…? En zullen Gouwleider Kor en zijn domme schildwachten geen roet in het eten te gooien…?

Geluidsfragment: We nemen hem mee
Geluidsfragment: Held


Sinterklaas en de moppernoten

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 19 open
Prijs : €73,85
Tijdsduur : 45 minuten

Het verhaal speelt zich af in een klaslokaal op een school. Juf en de kinderen wachten op Sinterklaas. De stoel staat al klaar. Er wordt nog wat gezongen en... daar is hij dan, met zijn zwarte Pieten. Alle kinderen zijn blij en vrolijk. Maar zodra ze een pepernoot hebben gegeten veranderen ze in akelige mopperaars. Sint en de Pieten vertrekken naar een andere school waar hopelijk wel aardige kinderen zijn. Gelukkig betrapt meester Ruud een stel nare heksen die bezig zijn het Sinterklaasfeest eens goed te verpesten met hun moppernoten. Meester Ruud bedenkt een snood plan en geeft de heksen een koekje van eigen deeg... Sinterklaas en de moppernoten is een musical die is bedoeld om te worden gespeeld voor alle kinderen van de basisschool en door kinderen ongeveer vanaf de middenbouw. (of eventueel volwassenen) De spelduur is ongeveer 40 minuten. Er zijn 19 uitgeschreven rollen on deze Sinterklaasmusical. Dit aantal is eenvoudig aan te passen. De musical is eenvoudig en snel in te studeren en begint met een eenvoudig liedje dat je zou kunnen laten zingen door de hele school.

Geluidsfragment: Moppernoten


Geluidsfragment: Droomliedje


Spinnenkruid en slangengif

Auteur : Marcel van Rijn
Spelers: : 17 open
Prijs : €85,95
Tijdsduur : 60 minuten

Heksen, tovenaars, trollen en een zwarte kat sieren deze musical. Met hun toverkracht maken de heksen en tovenaars het anderen moeilijk, maar ook zichzelf. De kat die steeds in iets anders veranderd wordt, weet daar over mee te praten. Er is echter een manier om hen de toverkracht af te nemen. Een dol, dwaas verhaal vol humor en emotie . Je ontdekt dat de kracht niet in een toverstokje, maar in jezelf zit. Als acteur kun je lekker gek doen, een raar stemmetje opzetten en je bijzonder aankleden. Veel liedjes nodigen uit om te dansen en mee te zingen.

Geluidsfragment: Welles nietes


Geluidsfragment: Stoelendans


t Spookslot

Auteur : Marcel van Rijn
Spelers: : 31 open
Prijs : €103,95
Tijdsduur : 60 minuten

Een groep jongeren raakt tijdens een dropping verdwaald. Ze komen aan bij een luguber uitziend kasteel. Ze besluiten toch aan te kloppen. Een butler doet open en vanaf het begin krijgen ze in indruk dat ze verwacht worden; ze kunnen direct aan tafel en de hertog doet heel geheimzinnig. Hij heeft het steeds over zijn dochter, maar is zij nu levend of dood? Er verdwijnen kinderen van tafel en die komen niet terug. Is dit nou toeval of voert die hertog iets in zijn schild? Genoeg aanleiding voor een spannend verhaal vol intriges en humor waarbij alleen gezond verstand en creatief denken tot oplossingen leidt.

Geluidsfragment: Het sppokt


Geluidsfragment: De hertiog


Theatercafé De Gulle Lach

Auteur : Remco Klop & Marjon Dobbe
Spelers: : 21 open
Prijs : €107,10
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

De musical speelt zich af in het theatercafé van de familie Pavlou. Het café ‘De gulle Lach’ van de van oorsprong Griekse familie, heeft in de tien jaar dat het open is, grote populariteit verworven bij de buurtbewoners. Iedereen kent het café en de familie, en mag graag even langskomen. Vooral de zaterdagavonden, wanneer er Open Podium wordt gehouden, worden zeer druk bezocht. Veel buurtbewoners hebben er door de jaren heen al opgetreden, vaak met verrassende voorstellingen! Nu dreigt er echter gevaar voor zowel de buurt als het café. Twee projectontwikkelaars, Bot en Beenhouwer genaamd, blijken bezig te zijn huizen in de buurt op te kopen, om vervolgens af te breken, met als doel op de vrij gekomen ruimte een groot overdekt winkelcentrum te bouwen met parkeergarage. Ook het café staat op de lijst van de twee, niet al te frisse en nietsontziende ondernemers om te worden afgebroken, want deze staat midden in de desbetreffende wijk. Hoewel de familie niet van plan is hun café op te geven, wordt het hen wel moeilijk gemaakt als beide projectontwikkelaars achter een groot familiegeheim weten te komen, waardoor zij de touwtjes stevig in handen lijken te krijgen… Musical ‘De Gulle Lach’ is een spannende, maar vooral ook hilarische musical, met een stoet van bonte personages, en met een verrassend einde!

Geluidsfragment: Dit is je kans


Geluidsfragment: Kom maar op


Wat krijgen we nou, Sinterklaas?

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : Minimaal 18 spelers
Prijs : €73,85
Tijdsduur : 30 minuten

We zijn in de kamer van Sinterklaas in Nederland. Sint zit er wat sip bij. Het boek van Sint is verdwenen! Wie moet nou welk cadeautje? Sint gokt maar wat en er klopt natuurlijk niks van. Het loopt allemaal in de soep. “Wat krijgen we nou, Sinterklaas?” is een korte musical (ongeveer een half uur ) voor de onder- en middenbouw. 18 uitgeschreven rollen, eenvoudig uit te breiden of in te krimpen. De twee grootste rollen zijn voor Sint en de hoofdpiet. De musical is eenvoudig en snel in te studeren.

Geluidsfragment: De Sinterklaasmusical


Geluidsfragment: Daar is het boek


Wat vader doet...

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 23 open
Prijs : €73,85
Tijdsduur : 45 minuten

Deze musical is naar het bekende sprookje: wat vader doet is altijd goed. Over de arme boer die zijn paard omruilt voor een koe en zijn koe ruilt voor..... en uiteindelijk met een zak rotte appelen thuis komt. In de herberg had hij een weddenschap afgesloten, wat zou de boerin zeggen? Is wat vader doet echt altijd goed?

Geluidsfragment: Hij ruilt


Geluidsfragment: Er was eens


Alibi

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 27 open
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 60 minuten

Alibi is een afscheidsmusical voor groep 8. Vijftien jaar na het afscheid van groep acht is er een reünie. Bijna iedereen komt in een zaaltje bij elkaar om herinneringen op te halen en nog eens, na zoveel jaren, een bonte middag te houden. Iedereen doet waar hij toen goed in was : dansjes, moppen tappen, viool spelen, goochelen. Tijdens de laatste act, een verdwijntruc, is het slachtoffer werkelijk verdwenen. De goochelaar is in paniek! Er is iets mis gegaan. Gelukkig is er onder de oud-leerlingen ook een inspecteur van politie. Samen met oud-leerling en inmiddels pastoor zal hij het zaakje wel eens even oplossen. Wie had er wat tegen het slachtoffer? Wat was het motief? Had iedereen een deugdelijk alibi? En is er wel een corpus delicti? Een vreemde zaak!

Geluidsfragment: Alibi


Geluidsfragment: Wraak


De Ruilwinkel de musical

Auteur : Hermien Bosman en Marjon Dobbe
Spelers: : 18 open
Prijs : €103,95
Tijdsduur : 60 minuten

De ruilwinkel is een bijzondere winkel: je kunt er niks kopen, alleen dingen ruilen. Zoals je stomme trui voor een hip t-shirt, maar ook je tranen voor een paar druppels hoera-water. De etalagepop Robin is een robot, die met een afstandsbediening in beweging gezet kan worden. Juffrouw Lidewij is de bazin van de winkel. Achter een gordijn zit een deur naar de kelder. Daan, de stagiair, wil daar wel eens een kijkje nemen, maar dat mag niet van Lidewij, want daar zitten héél grote, héél enge ratten. Lidewij weet niet, dat er helemaal geen ratten in de kelder zijn, maar dat er mensen wonen: ridder Fabianus met zijn solda(a)t(en), Gothic meisje Loïs, Merel met haar Dansende Deernen en Engelbert de Kwakzalver. Die komen 's nachts, klokslag 12 uur, in de winkel. Robin de robot kan dan zelf lopen en praten. Alles gaat goed, totdat er twee heel foute projectontwikkelaars komen, die het pand willen kopen en daarna slopen om er heel dure appartementen te bouwen. Maar Lidewij wil haar winkel beslist niet verkopen. De projectontwikkelaars willen Lidewij wegpesten.

Ook verkrijgbaar als toneelstuk, dan voor minimaal 14 personen.

Geluidsfragment: I Wish


Geluidsfragment: Lois


De Kerstknikker

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 22 open
Prijs : €103,95
Tijdsduur : 60 minuten

Vier kinderen uit deze tijd mopperen over kerst. Het is saai en altijd hetzelfde. Ze begrijpen niet wat hun ouders er leuk aan vinden. Ze besluiten met z’n vieren op een andere manier kerst te vieren en lopen weg van huis. Nog voor ze een bezoekje kunnen brengen aan de snackbar vindt één van hen een oude knikker. Ze raapt hem op en dan beginnen de avonturen. De knikker brengt hen in de gouden eeuw, waarin, naar blijkt, niet iedereen een rijk leven leidt.
“De kerstknikker” is een niet religieuze kerstmusical, geschreven met de bedoeling te worden gespeeld vóór alle kinderen van de basisschool en dóór leerlingen van de groepen 7 of 8. Het heeft 22 uitgeschreven rollen, maar dat aantal is eenvoudig te variëren.

Geluidsfragment: Kerstknikker


Geluidsfragment: Niet klagen


Pirateneiland

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 6 open
Prijs : €55,75
Tijdsduur : 30 minuten

Pirateneiland is een sketch met een liedje. Dit liedje is geschikt om te worden aangeleerd aan het publiek. Bedoeld voor kinderen van de basisschoolleeftijd en te spelen door volwassenen of grote kinderen. Speelduur ruim een kwartier. Het is geschikt om te worden gebruikt bij een project over piraten, de scouting, een themafeest o.i.d.
Kapitein Blaaskaak gaat met zijn maatjes een schat zoeken die zijn opa op een eiland heeft begraven. Hij leest de schatkaart en na wat onhandig gestuntel wordt de schatkist gevonden. Er zitten oude munten in van grote waarde. Jammer alleen dat Japie, die een beetje honger begint te krijgen, wenst dat ze van chocola waren. Op het eiland woont toevallig een vrouwtje dat wensen vervult…..Toch gaan ze, na het oplossen van een raadsel, uiteindelijk met de schat naar huis.

Geluidsfragment: Het piratenlied


Het Meestermysterie

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 24 open
Prijs : €103,95
Tijdsduur : 60 minuten

Het meestermysterie is een afscheidsmusical voor groep 8. De musical duurt ongeveer anderhalf uur. Er zijn 24 uitgeschreven rollen. Dit aantal kan eenvoudig worden aangepast. Groep 8 wil zich gaan voorbereiden op de afscheidsavond. Wat gaan ze doen. Ze zullen er op deze dag over gaan praten met hun meester, maar waar blijft die toch? Hij komt niet op school. Wel vinden ze een briefje waaruit blijkt dat de meester is gekidnapt en waarin een flinke som losgeld gevraagd wordt. Het blijft niet bij deze ene ontvoering. De directeur moet er ook aan geloven. Op klaarlichte dag verdwijnt ook hij. Wie zit er achter? Wie behoort tot de verdachten? De filmploeg van Johan E. den Hollander bemoeit zich er ook nog mee. Het mysterie wordt uiteindelijk opgelost. De motieven voor de ontvoering blijken wel heel bijzonder. Een onverwachte ontknoping dus.

Geluidsfragment: Meestermysterie


Geluidsfragment: Openingsliedje


Hotel St. George

Auteur : Remco Klop & Marjon Dobbe
Spelers: : 13 jongens, 9 meisjes, 10 open
Prijs : €107,10
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Na 25 jaar ziet het er naar uit dat, Martha Tüttenmacher, de 75-jarige eigenaresse van Hotel St. George (vernoemd naar haar overleden echtgenoot George, wiens portret prominent in de lobby aanwezig is), de deuren definitief moet sluiten. Het is het vele achterstallige onderhoud, het lekkende zwembad en de lift met kuren , maar vooral ook het niet langer kunnen betalen van haar personeel ,dat haar tot deze teleurstellende beslissing heeft doen komen. Martha is van plan het nieuws tijdens het jubileum te gaan vertellen. Echter, zover komt het niet, want een aantal genode en ongenode gasten zorgen voor een onverwachte en spannende wending van het verhaal, waarbij twee kroonjuwelen van de Engelse koningin een grote rol spelen…

Hotel St. George is een hilarische musical, met een bonte stoet aan personages, voor ruim dertig spelers en speelsters.

Geluidsfragment: Rijk


Big Secret

Auteur : Marcel van Rijn
Spelers: : 15 open
Prijs : €85,95
Tijdsduur : 60 minuten

Drie kinderen staan op een treinstation ergens in Nederland. Ze mogen voor het eerst zonder ouders op vakantie. Adam; een popie jongen met allerlei vooroordelen, Bas; een computernerd en Chantal; een betweterige haaiebaai. Met een Zomertour ticket op zak, laptop bij de hand en enigzins geirriteerd omdat al hun vrienden op reis zijn in het buitenland, botsen ze tegen een oud echtpaar op. Nadat het echtpaar bekomen is van de schrik vertellen ze de kinderen over Big Secret. Zij zelf hebben een puzzelstuk in de hand, maar zijn te oud om op zoek te gaan naar de schat. Dus bieden ze de kids aan om deze zoektocht voort te zetten. De kinderen hebben wel zin in een avontuur, helemaal als ze horen dat de schat macht en rijkdom geeft. Dus ruilen ze hun tickets om en gaan ze naar Istanbul. Aldaar zou een tweede puzzelstuk liggen. Eenmaal op de Orient Express richting Turkije besluiten ze om hun ouders slechts gedeeltelijk te informeren over hun spannende avontuur.
In Istanbul ontmoeten ze een klasgenoot wiens ouders uit Turkije komen. Ze ontdekken dat Turkije veels goeds te bieden heeft Ze bemachtigen door vriendschap en samenwerking het tweede puzzelstuk. Inmiddels hebben de Geheime Diensten uit Nederland, Rusland en Amerika ook het spoor van Big Secret gevonden. Zij zitten de drie Nederlandse kinderen op de hielen. Daarom nemen de Turkse kinderen de reis over en houden ze contact met het drietal door middel van internet op de laptop.
Naarmate de reis om de wereld vordert, raken kinderen van overal in de wereld in de ban van Big Secret. De schoonheid en rijkdom van landen als Rusland, China, India, Australie, Brazilie en Zuid Afrika worden opnieuw ontdekt. Steeds meer geheimen worden ontrafelt totdat de puzzel tenslotte compleet is. De ontdekking van Big Secret is verbijsterend. Iedereen deelt uiteindelijk de macht en rijkdom.

De rollen zijn zo veel mogelijk gelijkwaardig verspreid. Steeds drie of vier kinderen nemen de reis over zodat er sprake is van meer dan twintig hoofdrollen en heel interessante, vaak grappige bijrollen.
Als decor zijn uiteraard veel wisselingen gewenst maar de school kan het zich makkelijk maken door een beamer te gebruiken en een groot scherm waarop de achtergrond geprojecteerd kan worden.

Geluidsfragment: A Krosjnabie


Geluidsfragment: Arkadash


Zap!

Auteur : Marcel van Rijn
Spelers: : 25 open
Prijs : €85,95
Tijdsduur : 60 minuten

Zap! vertelt het verhaal van een 12 jarige jongen die alleen nog maar met (spel)computers en televisie bezig is. Zelfs uitnodigingen van zijn vrienden om samen leuke dingen te doen wijst hij af. Hij wil alleen nog maar gamen. Zeker nu hij verslaafd is aan een nieuw spel: Kinderlokker. Op televisie zapt hij langs allerlei kanalen; MTV, sport, National Geografic. Er komt verder nog een commercial voorbij, een verbouwingsprogramma en het journaal. In het journaal hoort hij dat er een verdwijning van een kind in zijn buurt heeft plaatsgevonden, maar dat doet hem niets. Die nacht spreekt zijn geweten tot hem. Door een magische afstandsbediening worden de televisieprogramma’s naar zijn eigen huiskamer gezapt. Dit zorgt voor hilarische taferelen. Sep maakt nu alles in het echt mee en raakt er steeds meer in verzeild. Maar dan blijkt dat de verdwijning van het kind met hem en zijn computer te maken heeft. Zijn eigen ouders worden nu verdacht van ontvoering….. Zap! belooft weer een groot spektakel te worden, waarin veel kinderen hun zang en acteertalenten kunnen laten zien. De musical is verdeeld in 6 scènes. Elke scène bevat 1 tot 2 liedjes (totaal 12 liedjes) De rol van Sep is een doorlopende rol, maar verder zijn er veel leuke, grote rollen te verdelen, rechercheurs, een popband, reclameacteurs, bouwvakkers om maar wat te noemen. De rollen zijn min of meer gelijkwaardig. In totaal zijn er 26 tot 32 rollen.

Geluidsfragment: Een druk op de knop


Geluidsfragment: Eind in zicht


De Schoolakte

Auteur : Marcel van Rijn
Spelers: : 20 open
Prijs : €85,95
Tijdsduur : 60 minuten

In de klas vertelt een kind in haar/zijn spreekbeurt dat hun school vroeger een heel andere functie had; een hoofdkwartier van de Duitsers. Deze informatie geeft ineens een heel ander beeld van de school.
Wanneer de directeur meldt dat de school moet sluiten omdat de schoolakte verloren is gaan de kinderen van groep 8 op zoek. Zijn ontdekken per ongeluk achter het schoolbord een mysterieus luik. Deze leidt naar een andere tijd. De school zag er toen heel anders uit...

De tijdreis leidt de kinderen steeds naar een andere tijd; de 80'r jaren, toen er nog geen computers waren en punk helemaal in was. Naar de 60'r jaren, met hippies en de Dolle Mina's. De 40'r jaren; de Duitse bezetting en ten slotte de 20'r jaren met het schoolonderwijs van toen. Zo ontdekken ze verrassende dingen over de school, de directeur en de leraren.

Geluidsfragment: 13


Geluidsfragment: 2000


De schat van Claes Compaen

Auteur : Jeanette Paulisse
Spelers: : Minimaal 13 spelers
Prijs : €130,90
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Claes Compaen was een grote piraat in de 17e eeuw waarvan nog steeds verhalen de ronde gaan dat zijn schat ergens in de Zaanstreek ligt verborgen.
Per ongeluk vinden drie kinderen uit onze eeuw de schat. Deze blijkt niet uit geld, juwelen en andere kostbare sierraden te bestaan maar het is een tijdmachine, ontworpen door Leonardo Da Vinci. Door de tijdmachine komen de drie kinderen en hun juf in de 17e eeuw terecht op het schip van Compaen. De tijdmachine is in die tijd overzee op weg naar Prins Frederik, die stadhouder is. De uitvinding van Da Vinci is een kado voor Amalia van Solms die hoogzwanger is.
Helaas zal de tijdmachine nooit aankomen op het paleis, het schip wordt beroofd door Compaen en zijn kornuiten. Ondertussen begint de ruwe zeebonk ook nog te vallen voor de nette juf. Komen de kinderen en de juf ooit nog terug in de 21e eeuw? Een spannende, humoristische maar zeer zeker ook een leerzame musical over de geschiedenis van de 17e eeuw.

De schat van Claes Compaen is bestemd voor kinderen vanaf ca 10 tot 16 jaar. Het is geschikt voor 13 tot 99 spelers. De duur is ongeveer 90 tot 120 minuten incl. 11 liedjes. Het script is verdeeld in 3 verhaallijnen waardoor het aantal spelers makkelijk aan te passen is. Eventueel kan een verhaallijn geschrapt worden.

Geluidsfragment: Compaen


Een rode strik en een handje geluk

Auteur : Jeanette Paulisse
Spelers: : 4 vrouwen, 2 open
Prijs : €113,05
Tijdsduur : 45 minuten

In het dorpje waar Nel woont staat vriendelijkheid niet boven aan de lijst. De mensen zijn niet aardig en hebben weinig voor een ander over. Nel heeft er genoeg van en organiseert een wedstrijd: Wie het aardigst doet of wie het beste kan samenwerken heeft gewonnen!
Maar als de bewoners horen dat ze een rode strik kunnen winnen willen ze niet meedoen. Voor een handje geluk doen ze toch hun best. Maar dan is er plotseling een dief in het dorp die de hele wedstrijd door de war gooit. Zal er nog een winnaar komen? En komt het nog goed in het dorp?

Rode Strik en een Handje Geluk is bedoeld voor groep 1 tot en met groep 4 van het basisonderwijs. Het is geschikt voor 6 spelers. De duur is ongeveer 45 minuten. Het stuk bestaat uit 5 liedjes. Van de liedjes is zowel een instrumentale als een ingezongen versie toegevoegd.

Geluidsfragment: Rode strik


Schatzoeken op de kermis

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : Minimaal 14 spelers
Prijs : €103,95
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

De kermis draait slecht. Er komen weinig bezoekers. Begrijpelijk, want alles verkeert in erbarmelijke staat. Het spookhuis staat op instorten, de gokkraam biedt duffe prijsjes, er is nog maar één botsauto.
De oude baas van het spookhuis, ome Piet, die inmiddels in een verzorgingshuis woont, komt eens een keertje kijken hoe het nou is met “zijn”kermis. Hij schrikt ervan. Wat is er toch aan de hand?
Hij komt erachter dat een hoop problemen worden veroorzaakt door mevrouw de Vos, de huidige eigenaar van het spookhuis. Zij heeft de kermisexploitanten op slinkse wijze een contract aangesmeerd met wel heel kleine en venijnige lettertjes. Zij wordt rijk, maar de kermisexploitanten hebben geen centen meer om hun attractie draaiende te houden. De politie kan weinig uitrichten, maar ome Piet wel. Hij heeft een spannend plan, waarbij iedereen aan het werk gezet wordt om een schat te zoeken. Wie zal de winnaar zijn? Diegene die de schat gaat gebruiken om de kermis nieuw leven in te blazen!
Gaandeweg komt iedereen erachter dat een schat niet altijd geld hoeft te betekenen en zo krijgt uiteindelijk iedereen zijn welverdiende schat. De kwaaien worden gearresteerd en ome Piet vindt zijn schat in de vorm van een familielid waar hij het bestaan niet eens van wist. En dat alles met humor en muziek.

Geluidsfragment: De schat


Geluidsfragment: Het spel kan beginnen


Wat een poppenkast

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : Minimaal 16 spelers
Prijs : €103,95
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Het circus is opgedoekt. Twee clowns zijn achtergebleven op het circusterrein. Verder is iedereen vertrokken. Alleen de poppenkastwagen staat er nog. De clowns zijn triest. Hoe komen ze aan werk, aan eten? Plotseling komt er geluid uit de poppenkast. Hoe kan dat? De poppenspeler is toch ook al weg? Er ontstaat een spel tussen poppenkast en werkelijkheid, waarbij allerlei bekende sprookjesfiguren voorbij trekken: De zeven dwergen van Sneeuwwitje bemoeien zich overal mee; ze wachten nu al zo lang op Sneeuwwitje en hebben dringend huishoudelijke hulp nodig. Sneeuwwitje wordt achterna gezeten door de houthakker. Assepoester heeft haar portemonneetje verloren. De heks van Hans en Grietje dreigt een clown te betoveren. Er wordt smakelijk gegeten van het tafeltje dekje. En dan zijn de clowns ook nog eens verliefd op elkaar. Met humor en muziek loopt alles natuurlijk toch goed af.

Geluidsfragment: Heksenlied


De arme sprookjeschrijver

Auteur : Joost Depoortere
Spelers: : Minimaal 15 spelers
Prijs : €96,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

De sprookjesschrijver ziet het niet meer zitten. De mensen lusten zijn sprookjes niet meer, en stilaan raakt hij door zijn laatste spaarcentjes heen. Ten einde raad luistert hij naar een vreemde figuur die hem adviseert zijn laatste sprookje “Sneeuwwitje en de zeven dwergen” te herschrijven naar “Britney en de vier anti-dwergen”.
Een succes! Het boek wordt een bestseller, en de man wordt steenrijk. Helaas zijn Britney en de anti-dwergen niet opgezet met hun rol in het verhaal, en ze komen in opstand. De schrijver verliest zijn macht over zijn personages, die uiteindelijk zelfs zijn vrouw ontvoeren. Met behulp van Sneeuwwitje, de 7 dwergen en de prins (met zijn magische lippen) kan de hele situatie weer rechtgezet worden.

Geluidsfragment: Rijk


Geluidsfragment: Eindlied


De avonturen van Kit en Kat

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : Minimaal 12 spelers
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 60 minuten

Tekst en muziek Marjon Dobbe, naar een sprookje van Eleonora Christensen.

“De avonturen van Kit en Kat op de bebaarde berg” is een niet religieuze kerstmusical, geschreven met de bedoeling te worden gespeeld vóór alle kinderen van de basisschool en dóór leerlingen van de groepen 7 of 8, eventueel aangevuld met jongere kinderen.

Het verhaal speelt zich af op de Noordpool, in en om het huis van de Kerstman. De kerstman is ontstemd, want plotseling is het zomer op de Noordpool. Wolker, de broer van de Kerstman is weer eens bezig geweest. Hij bepaalt het weer en had genoeg van de kou. Maar hoe moet dat nou, met de slee en zo.. Wolker wil het niet veranderen.
Wel, de Kerstman kan ook heus wel toveren. Met zijn ring zal hij het weer in orde maken. Maar wat nu? De ring wordt gestolen door een humeurige boomgeest. Allemaal zoeken dus. De steeds maar ruziemakende kittens Kit en Kat spelen een belangrijke rol in het oplossen van het raadsel en leren dat vriendschap meer oplost dan ruzie maken.

Er zijn 18 uitgeschreven rollen. Dat aantal kan worden aangepast door de groep elfen , kittens of boomgeesten te vergroten of verkleinen.

Geluidsfragment: Vrienden


Geluidsfragment: Hommeles


Piraten van de Waddenzee

Auteur : Marian Woestenburg
Spelers: : Minimaal 10 spelers
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 60 minuten

Joris is shanytman aan boord van “De Branie”. De Branie is een stoer piratenschip dat over de zeeën schuimt op zoek naar buit. Al het werk aan boord van het schip gaat op het ritme van het gezang van Joris. Er is echter één probleem. Joris kan niet zingen. Hij zingt zo vals als de pest en alles aan boord gaat verkeerd. De kapitein is woedend, maar hij wil het nog en keer met Joris proberen; gaat het dan weer fout, dan wordt Joris van boord geschopt. Als hij idd wordt ontslagen blijft hij alleen achter in het havenstadje. Hij ontmoet een aantal lotgenoten, met hen gaat hij op zoek naar Patrick, een Ierse tovenaar die op het eiland Melodia woont. Als Patrick mensen aanraakt met zijn gouden stemvork, dan hebben ze hun talenten weer terug.

Geluidsfragment: Nummer 7


Geluidsfragment:


Een wonder in de winternacht

Auteur : Marian Woestenburg
Spelers: : Minimaal 15 spelers
Prijs : €96,45
Tijdsduur : 45 minuten

Het wordt een mooie dag, dat kun je aan alles merken. De zon staat al boven de huizen, maar toch is de lucht nog fris en helder. Op de markt van Nazareth maken wij ons op voor de nieuwe dag. Op kisten en kleden hebben wij onze koopwaar uitgestald. Hier en daar klinkt gemekker en geblaat. Warme schapenwol! Heerlijke geitenmelk! Je kunt het kopen op de markt.
De lucht is vol van geuren. De geur van vers gebakken brood, van zoete dadels en vijgen. Grote vaten dorstlessende wijn staan te wachten om aangeslagen te worden. De markt van Nazareth is ook een ontmoetingsplaats. De dorpelingen ontmoeten elkaar hier, en wisselen allerlei nieuwtjes uit. Ook van ver buiten het dorp komen mannen, vrouwen en kinderen om te kopen en te verkopen. En om op de hoogte te blijven van wat er allemaal gebeurt.

Nummer 2

Nummer 3


Rommelen met de tijd

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : Minimaal 16 spelers
Prijs : €96,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Rommelen met de tijd is een afscheidsmusical voor groep 8, ook te gebruiken als gewone musical.

Een groepje studievrienden besluit na een jaar of tien weer eens samen een weekje op vakantie te gaan zoals ze vroeger deden. Ze gaan op pad en in de file worden ze aangesproken door een ouderwets geklede jonge vrouw. Zij vraagt een lift en biedt aan een kortere weg te wijzen. Ze stapt in en ze rijden een alternatieve route. Noodweer breekt los. De auto houdt ermee op. Ze zullen overnachten in een huisje in het bos, waar Geertje (de jonge vrouw) een sleutel van heeft. De volgende dag is niets meer hetzelfde. Ze zijn in een andere tijd terecht gekomen. Eén van de vrienden ontmoet de broer van zijn oma, die even oud is als hijzelf. Geertje heeft het heft in handen. Zij heeft de vier naar het verleden gehaald om de toekomst te veranderen. Alles dreigt uit de hand te lopen, maar met een beetje ingrijpen en terugspoelen van de tijd (leuk theatraal effect) komt alles goed. Het wordt een spannend en grappig avontuur dat zich afspeelt in de jaren 50 van de vorige eeuw.

Spelduur ongeveer een uur en een kwartier. 18 rollen. Met een beetje creativiteit kan dit aantal worden uitgebreid of ingekrompen

Geluidsfragment: Als ik toen...


Geluidsfragment: Aan de wandel


De wraak van de mummie

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : Minimaal 15 spelers
Prijs : €96,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

De beroemde filmmaker Luigi is bezig op locatie opnames te maken voor de film: “De wraak van de mummie” Het loopt allemaal niet zo soepel. De film wordt gefinancierd door een zakenman op voorwaarde dat zijn neef een rol krijgt. De neef speelt belabberd.
Verder gaat er ook van alles mis: De sarcofaag waar ze zo lang aan gewerkt hebben wordt vernield. Het lijkt wel of de boel gesaboteerd wordt.
Neef komt met een plan de echte sarcofaag uit het museum te lenen. Een van de acteurs heeft daar toch connecties? Dit gebeurt, maar dan beginnen de problemen pas goed: De mummie komt wraak nemen. Zo neemt de film plotseling een heel andere wending.
Een musical met humor en spanning.

Geluidsfragment: pokkenstreek


Geluidsfragment: geld


Behouden vaart

Auteur : Marjon Dobbe
Spelers: : 14 open
Prijs : €96,45
Tijdsduur : meer dan 60 minuten

Passagiers en bemanningsleden van het schip ?de behouden vaart? zijn op weg voor een gezellige cruise. Al op de eerste dag gaat het mis. Het schip strandt op een onbewoond eiland en de kapitein heeft zich uit de voeten gemaakt. Dan begint een spannend en grappig avontuur. Is het eiland eigenlijk wel onbewoond? En wat is de rol van de kapitein? En wat loopt er een eigenaardige aap rond! Tja??.. Behouden vaart is een toneelstuk met liedjes, geschreven met de bedoeling te worden gespeeld door volwassenen voor kinderen van de basisschoolleeftijd, maar het kan ook goed door kinderen worden gespeeld. Speelduur ongeveer anderhalf uur.14 uitgeschreven rollen

Geluidsfragment: He Kapitein


Geluidsfragment: Jouw Schuld